Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ιδιωτικο σχολειο

Ειδα ενα αρθρο στην Εβδομη σχετικα με ενα ιδιωτικο σχολειο που κτιζεται στο Κοκκινοχωμα. Αν και λεγεται το πρωτο ιδιωτικο σχολειο της περιοχης, φυσικα υπηρχαν ιδιωτικα σχολεια στην Καβαλα στο παρελθον αν και η ποιοτητα τους ηταν αμφισβητουμενη.
Αυτο το νεο σχολειο φαινεται να εχει οτι καποιος γονεας θα ηθελε απο ενα σχολειο με εξαιρεση τους καθηγητες για τους οποιους ακομα κανεις δεν ξερει και τελικα ειναι το πιο σημαντικο κομματι του σχολειου.
Διαβαζοντας για το σχολειο ειναι φανερο οτι δεν θα ειναι ενα φθηνο σχολειο και μου κανει εντυπωση (και θαυμασμο) η αποφαση του επιχειριματια να το ξεκινησει.
Φανταζομα οτι ολοι θα ξερετε οτι η Αγγλια ειναι η χωρα των ιδιωτικων σχολειων, οπου τα λεφτα που πληρωνεις δεν φερνουν παντα επιτυχια (Υπαρχουν πολλα ασχημα ιδιωτικα σχολεια). Ο λογος που αναφερω την Αγγλια ειναι οτι ο αριθμος των μαθητων στα ιδιωτικα σχολεια εχει πεσει μια και λογω της κρισης, γονεις αναγκαζονται να παρουν τα παιδια τους απο τα ιδιωτικα και να τα στειλουν στα δημοσια.
Αναρωτιεμαι στην Ελλαδα και ειδικα στην περιοχη της Καβαλας αν θα υπαρχουν αρεκετες οικογενειες που θα ειναι διατεθιμενες να πληρωσουν για ιδιωτικη εκπαιδευση.
Σκεφτομαι οτι η οικονομικη προταση του σχολειου εινα οτι τα παιδια που πανε εκει δεν θα χρειαζονται φροντιστηριο μια και το σχολειο θα παρεχει οτι χρειαζεται κανεις για επιτυχια στο Πανεπιστημιο ειτε θα προετοιμαζει τα παιδια για να φυγουν σε Πανεπιστημιο του εξωτερικου (πχ θα προσφερει το διεθνες μπακαλορεα).
 Το θετικο για την περιοχη ειναι οτι θα προσφερει εργασια σε αρκετα ατομα σε εποχη που υπαρχουν ελαχιστες θεσεις εργασιας.
blog comments powered by Disqus