Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Στοιχεία για τη δεκαετία του '50

Αθηναι, τη 20.4.1958
Ο Ιωαννης Τσουρας ετων 28, εργατης, εφονευσε σημερον δια λογους τιμης και εντος του καταστηματος του τον Αθανασιον Παπαφωτοπουλον ετων 29, χρυσοχοον. Ο Τσουρας απολογουμενος δηλωσε οτι προεβη εις την πραξιν του διοτι ο Παπαφωτοπουλος διεφθηρε την αδελφην του Γεωργιαν τον Ιανουαριον του ιδιου ετους εις το Μακρυτσιο Ηλειας οπου διεμενε. Χθες μετεβη εις το χρυσοχοειον και εζητησε απο το θυμα να νομιμοποιησει τας σχεσεις του. Το θυμα ηρνηθη και ο δραστης εξηγαγεν περιστροφον και τον εξετελεσεν.

Καβαλα, 23.4.1958
Επι τη σημερινη ονομαστικη εορτη του σεβαστου μας Γυμνασιαρχου κ. Γ. Γεωργιου, ευχομεθα
ολοψυχως Χρονια Πολλα. Η Γ' ταξις Αρρενων

Καβαλα, 25.4.1958

Συνεληφθη και παρεπεμφθη εις τον κ. Εισαγγελεα ο Νικολαος Πηγαδας καπνεργατης ετων 49 διοτι παρεβιασε την αδειαν του και τον νομιμως εις αυτον επιβληθεντα περιορισμον. Ο ανωτερω ητο εκτοπισμενος εις Αγιον Ευστρατιον και τελευταιως ετυχε τριμηνου αδειας υπο τον ρητον ορον να διανυση ταυτην εις την πολην της Καβαλας. Παραταυτα ο Πηγαδας ανεχωρησε προς Θεσσαλονικην χωρις αδειαν και συνεληφθη οταν επεστρεψε κατοπιν 4 ημερων υπο των αστυνομικων οργανων.

Καβαλα, 15.5.1958
Συνεληφθησαν εις Καρυανην και μετηχθησαν εις την πολην μας ο Γκογκας Κων. μετα των υιων του Παναγιωτη και Δημητριον, διοτι αποθρασυνθεντες μετα την διαλογην των ψηφοδελτιων και την εξαγωγην των αποτελεσματων αρχισαν να ριπτουν λιθους εις την σκηνην οπου διεμενε ο διμοιριτης και οι φρουροι στρατιωται του εκλογικου σωματος.

Καβαλα, 21.5.1958
Εις τους μνηστευθεντας φιλους κ. Ιωαννην Συμεωνιδην και Δ/δα Κορνηλιαν Σιρλατζιδου ευχομεθα ταχειαν την στεψιν. Οικογενεια Αθ. Παπαποστολου
Ο κ. Κωστας Παπανικολαου, γεωπονος, δεν εορταζει ουτε δεχεται επισκεψεις λογω πενθους.

Καβαλα, 12.6.1958
Ο Συνδεσμος Πολιτικων συνταξιουχων Ν. Καβαλας καλει τα μελη του δι ' εκδρομη εις το Παληο την Κυριακην 15ης τρεχοντος. Εκκινησις 8 π.μ. απο τον Δημοτικον Κηπον.

Αθηναι 8.1.1959
Ανακοινουται οτι, οι ενδιαφερομενοι να μεταβουν εις Σουηδιαν, δι' αναληψιν εργασιας δεον να ωσιν εφωδιασμενοι δια Σουηδικης αδειας εργασιας, λαμβανομενης προ της αναχωρησεως εξ Ελλαδος. Την αποφασιν ταυτην ανεκοινωσε η εν Αθηναις Σουηδικη Πρεσβεια, προς αντιμετωπισιν του αυξηθεντος κυματος Ελληνων εργατων εισερχομενων εις Σουηδιαν.

(Στοιχεια απο τη καθημερινοτητα των γονιων μας, λιγο πριν την αφιξη μας.)


blog comments powered by Disqus