Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Πάμε για σέικ στους SHAKINS;













Καλοκαιρι του 1966 στην Καβαλα. Μπορει αλλου να ακουγαν τον Bob Dylan (τον οποιο 40 χρονια μετα ο Κωστας θ'ακουσει στο Hop Farm Festival) αλλα και δω σ' εμας υπηρχε μια εντονη κινηση.
Στο κεντρο DELICE ( ή DELIS; ) στο Περιστερι, ακουγονται πιο γρηγοροι ηχοι.
Στο Περιστερι για πολλα χρονια ακουγονταν λαικες και ρεμπετικες φωνες. Μαλιστα περασαν και μεγαλα ονοματα οπως ο Τσιτσανης, ο Γ.Μητσακης, ο Καζαντζιδης και η Μαρινελλα πριν γινουν φιρμες.Εμφανιζεται κατ΄αρχας το μουσικο σχημα των NICK KILLER & THE SHAKINS. Προφανως θα ειναι ιδιαιτερα δημοφιλες γιατι το προβαλλουν οι φοιτητες για το παρτυ τους στις αρχες του Αυγουστου. Δυο περιπου βδομαδες μετα, ο '' διεθνους φημης μιμος και κομφερασιε'' Κουλης Ντομενικος παρουσιαζει τους πασιγνωστους απο την τηλεοραση ADAMS (υπηρχε το 1966 τηλεοραση;), ενω αρχες Σεπτεμβρη εμφανιζονται οι GOLD SPIDERS. Τι μουσικη αραγε να επαιζαν τα παραπανω συγκροτηματα και ποσο ''μοντερνα'' να ηταν; Θα υπηρχαν στο κοινο τους κοριτσια που να ουρλιαζουν και να κλαινε στο ακουσμα τους; Σημερινοι 60ρηδες ισως να ξερουν να μας πουν.
Στο δευτερο μισο της δεκαετιας του 60, στην Αμερικη των χιπηδων, το ροκ αρχιζει να πολιτικοποιειται σαν κινημα εναντια στον πολεμο και την καταναλωτικη κοινωνια. Εδω, σε 8 περιπου μηνες θα επελθει ακρα σιωπη και ταξη.


blog comments powered by Disqus