Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο Χάρτης μας

Τα μπράβο κλπ τα είπαμε, εδώ θα σας δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την χρήση του, και ο Κώστας πιθανόν να έχει να προσθέσει και άλλες.

Όπως θα προσέξατε, ο χάρτης έχει μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά της σελίδας, έτσι ώστε να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.
Ακριβώς απο κάτω του γράφει: View Kavala in a larger map. Κάνουμε αριστερό κλίκ στο Kavala και μας ανοίγει τον χάρτη σε μεγαλύτερο παράθυρο. Χρησιμοποιόντας το + και - στην κάθετη μπάρα, μεγαλώνει ή μικραίνει ο χάρτης, και με τα βελάκια μετακινείται δεξιά- αριστερά και πάνω-κάτω, οπότε βέπουμε και μεγαλύτερη περιοχή, πράγμα χρήσιμο μιάς και ήδη έχουν μπεί και κάποια πιο μακρυνά σημεία αναφοράς, όπως οι αμμόλοφοι. Επίσης, κάνοντας αριστερό κλίκ σε αρκετά απο τα σημάδια που βάλαμε στον χάτρη, σας περιμένουν εκπλήξεις (φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες ή έχουν σχέση με τα σημεία αυτά).

Προσοχή σε όσους έχουν την δυνατότητα να επέμβουν στον χάρτη. Προσέξτε καθώς "σκαλίζετε", να μην μετακινήσετε κάποιο σημείο, (είναι πολύ εύκολο, την πάτησα). Μιά συμβουλή είναι αυτό να γίνεται με τον χάρτη σε μεγάλη κλίμακα, ώστε τα σημεία να απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Αν παρ' ελπίδα μετακινήστε κάτι, τότε κλείστε τον χάρτη χωρίς να κάνετε αποθήκευση των αλλαγών.

Περιμένουμε και άλλα σημεία αναφοράς και αν υπάρχουν και φώτο.
Καλή βουτιά στις αναμνήσεις...........

ΥΓ. Κώστα, θα πρότεινα να συμπληρώσεις και ό,τι άλλο χρήσιμο έχεις επι του θέματος και μετά, κάτω απο τον χάρτη, να βάλεις Οδηγίες για την χρήση του Χάρτη με link σε αυτό το θέμα, ώστε, αν κάποιος μπεί μετά απο καιρό, να μπορεί να τις βρεί.
blog comments powered by Disqus