Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μη καλοκαιρινα και αλλα

Η νεα βρεττανικη κυβερνηση ανακοινωσε τον προυπολογισμο της με βαθυ κοψιμο σε ολους τους τομεις. Ολοι οι τομεις  (εκτος απο υγεια και διεθνους αναπτυξης) πρεπει να κοψουν τα εξοδα τους κατα 25%.
Οπως γινεται παντου αυτο σημαινει θεσεις εργασιας θα εξαφανιστουν, με 1.5 εκ στον δημοσιο τομεα και 700,000 στον ιδιωτικο (κυριως σε εταιρειες που εχουν δουλειες με το δημοσιο). Οι αντιδρασεις εχουν αρχισει ηδη και στον χωρο μπηκε η αντι-τρομοκρατικη υπηρεσια μια και οι περικοπες στον προυπολογισμο της λεει οτι θα αυξησει τον κινδυνο επιθεσης απο το Αλ-κα'ι'ντα.
Η κυβερνηση πιστευει οτι ο ιδιωτικος τομεας θα δημιουργησει 2.5 εκ θεσεις εργασιας και οτι στο τελος της πενταετιας θα υπαρχουν περισσοτερες δουλειες απο τωρα. Αυτο το νουμερο φαινεται να ειναι περισσοτερο επιθυμια απο πραγματικοτητα μια ακομα και στο χρονια της μεγαλης αναπτηξης ο ιδιωτικος τομεας δεν δημιουργησε τοσες θεσεις.
Ο ΦΠΑ ανεβηκε απο 17.5% σε 20% και διαφορα επιδοματα ανεργειας και υγεια εχουν κοπει.
Υπαρχουν φημες οτι θα ανεβασουν τα διδακτρα στα πανεπιστημια (υπαρχουν φημες οτι μπορει να διπλασιασθουν απο 3,000 λιρες το χρονο σε 6,000), θα το μαθουμε τον Σεπτεμβριο οταν περισσοτερες λεπτομερεις για τις περικοπες θα δημοσιευθουν.
Το θεμα των πανεπιστημιων απασχολει αρκετους απο τους επισκεπτες του μπλογκ και ιδιαιτερα για αυτους με παιδια που τελειωνουν το τι θα γινει μετα.
Λοιπον εδω η ανεργια στους πτυχιουχους ειναι 10%. Στη Ελλαδα μαλλον ειναι υψηλοτερη αλλα κρυβεται μεσα απο την υποστηριξη των γονιων (και παππουδων, θειων κτλ)
Τελος παντων θα τα ξεχασω ολα για λιγο μια και η παρεα παει φεστιβαλ αυτο το σαββατοκυριακο http://www.hopfarmfestival.com. Ο γυιος μου αποκαλει την μουσικη dadrock και φανταζομαι οτι η πλειψηφια θα ειναι 40+ . Το κανουμε κανονικα με αντισκοινο, υπνοσακκους κτλ
Το Σαββατο το μεγαλο ονομα ειναι Bob Dylan (ποιος θα το πιστευε οταν ακουγαμε τα τραγουδια του στη δεκαετια το 70 τα οποια ηταν γραμμενα το 60σ, οτι σχεδον 40 χρονια αργοτερα ο Bob Dylan ειναι ακομα στη γυρα.)
blog comments powered by Disqus