Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Φοιτητικες αναμνησεις

Των περισσοτερων φιλων τα παιδια ετοιμαζονται να κανουν τις αιτησεις για το πανεπιστημιο και φυσιολογικα η κουβεντα της Παρασκευιατικης εξοδου καλυψε το θεμα.
Μετα απο 26 χρονια βρεθηκα στο Birmingham και πρεπει να ομολογησω οτι αισθανθηκα καπως παραξενα μετα τοσα χρονια να περπατησω αναμεσα στα κτιρια. Πολλα εχουν αλλαξει αλλα μερικα παραμενουν τα ιδια.
Το βραδυ λοιπον με την παρεα θυμηθηκαμε τα φοιτητικα μας χρονια και μια και ενας απο του γυιους θελει να σπουδασει πολιτικη, συζητησαμε για φοιτητικη πολιτικη. Κοινη μνημη ολων η μανια με την διαδικασια, κατι που ποτε δεν καταλαβα αλλα ειδικα σαν πρωτοετης ημουν κυριολεκτικα ψαρι εξω απο το νερο.
Θυμαμαι απο τις πρωτες συνελευσεις που πηγα, στο κεντρικο αμφιθεατρο της ΦΜΣ. Ο καπνος απο τα τσιγαρα κυριολεκτικα κοβοταν με μαχαιρι και διαφοροι τιποτα (στην πλειοψηφια με το τοτε υποχρεωτικο στρατιωτικο τζακετ) ελεγαν διαφορα περι διαδικαστικου και το οποιο γενικα τραβουσε για πολυ.
Ενα απο τα πρωτα θεματα ηταν η 3η εξεταστικη περιοδος. Ποτε θα γινει? Ιανουαριο 'η' Φεβρουαριο? Φυσικα ηταν πολιτικο θεμα και καθε κομματικη παραταξη ειχε θεση. Το αστειο ηταν οτι σαν πρωτοετης μπορουσες να ψηφισεις για κατι το οποιο δεν ειχε καμμια επιδραση για σενα. Ειδικα φοιτητες μια παραταξης που φημιζοταν για την πειθαρχια της, ηταν εκει σταθερα για να σιγουρευσουν το αποτελεσμα.
Μπορεις κανεις να ξεχασει τα απιστευτα ονοματα των κομματων? ΚΚΕ ΜΛ, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ. κτλ Τοτε η ΝΔ ηταν κομμα της πλακας στο Πανεπιστημιο, καταλαβαινω τωρα οτι ειναι πρωτη δυναμη?
Το μοναδικο που εσωσε την βαρεμαρα, ηταν η ανοδος των ανεξαρτητων φοιτητων που ελεγαν αυτο που ηθελαν και γινοταν και λιγο πλακα. Ητανα αναθεμα για τους θιασωτες του διαδικαστικου
blog comments powered by Disqus