Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Θα τα Κάψω...

... τα ρημάδια τα αυτοκίνητά μου", (παραφράζοντας το γνωστό λαϊκό άσμα) φαίνεται ότι τραγουδούν κάποιοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που στο πρόσφατο αλλά ταυτόχρονα τόσο μακρινό παρελθόν απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις βόρειες και νότιες συνοικίες της Αθήνας, κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες αυξήθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις εμπρησμού πολυτελών αυτοκινήτων.
Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι τα πολυτελή αυτά αυτοκίνητα δεν βρίσκονταν στην κατοχή μελών κάποιων κοινωνικών ομάδων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών ενεργειών. Έτσι, τώρα διερευνάται η πιθανότητα τα αυτοκίνητα να τα παραδίδουν στη φωτιά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους. Άνθρωποι, δηλαδή, που μη προβλέποντας ή παραβλέποντας την επερχόμενη οικονομική κρίση ξόδεψαν πάνω από 40000€ για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους και τώρα, που άλλαξαν τα δεδομένα, προσπαθούν να το ξεφορτωθούν. Υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, υψηλά ασφάλιστρα, ειδική εισφορά, νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με κατακόρυφη πτώση της αξίας των μεγάλου κυβισμού μεταχειρισμένων, που ένα αυτοκίνητο 2000-2200 cc τριετίας αρχικής αξίας 40-50000€ δεν βρίσκουν να το πουλήσουν ούτε 15000€, φαίνεται ότι ωθούν τους πιο παράτολμους από τους ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων να γίνονται οι εμπρηστές τους, προσδοκώντας, πιθανόν, και κάποια αποζημίωση από την ασφαλιστική τους!!!
blog comments powered by Disqus