Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Veni, Vidi, Vici...

We Came, We Saw, He Died. Ha!Ha!Ha!Ha!Ha!Ha!Ha!.......
Φοβερή έμπνευση! Και τι εξαιρετικό χιούμορ!!! Ακόμη γελάω από χθες που την άκουσα να ξεκαρδίζεται από την φοβερή της ατάκα! Την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, φυσικά, εννοώ.
Που επιβράβευσε με το κελαρυστό της γέλιο αυτούς που δημόσια λιντσάρισαν και εκτέλεσαν έναν αιχμάλωτο. Όσο κι αν αυτός ο αιχμάλωτος δεν ήταν άλλος από τον στυγνό δικτάτορα Gadaffi. Και που κατόπιν έσυραν την σορό του και την περιέφεραν εν είδει τροπαίου στους δρόμους. Και που την απόθεσαν σε θάλαμο κρεάτων για να περάσουν όλοι να φωτογραφηθούν με το λείψανο!!! Το δίκιο του ισχυρού και πάλι. Το δίκιο του νικητή. Που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους διεθνείς νόμους. Ταυτόχρονα, όμως, και το δίκιο του ανιστόρητου νικητή. Που πάνω στην αλλαζονία του ξεχνάει την Ιστορία. Που είναι γεμάτη παραδείγματα άλλοτε νικητών που καταλήγουν γονυπετείς εκλυπαρούντες για το τομάρι τους, όπως και ο εκτελεσθείς δικτάτορας.

ΥΓ1: Το δημόσιο κέρατο πρέπει να την επηρέασε παρά πολύ, τελικά. Ή ήταν πάντα έτσι σκύλα;
ΥΓ2: Ο νεαρός "επαναστάτης" που υπερηφανευόταν στην κάμερα ότι αυτός σκότωσε τον Gadaffi (αργότερα προστέθηκαν στη λίστα άλλοι δυο που συνδιεκδικούν την πατρότητα των σφαιρών που αποτέλειωσαν τον αιχμάλωτο δικτάτορα) και τώρα διεκδικεί το χρηματικό ποσό της επικήρυξης, ασφαλώς δεν βάζει καν στο μυαλό του ότι η επικήρυξη αφορούσε σύλληψη και προσαγωγή ή θανάτωση σε μάχη και όχι εκτέλεση ενός αιχμαλώτου. Και πολύ περισσότερο ότι η πράξη του είναι κολάσιμη σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς Συνθήκες.
ΥΓ3: Α-Π-Ο-Τ-Ρ-Ο-Π-Ι-Α-Σ-Μ-Ο-Σ!!!
blog comments powered by Disqus