Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πτωχευση και καθαρση

Διαβασα ενα κειμενο το οποιο (σε περιληψη) ειναι υπερ της πτωχευσης της Ελλαδας. Το βασικο επιχειρημα ειναι το εχει να χασει η Ελλαδα απο μια οικονομικη πτωχευση οταν υπαρχει ηδη πτωχευση αξιων, οτι η ελληνικη κοινωνια ειναι ηδη σε πτωχευση.Τι χειροτερο μπορι να συμβει?
Η πτωχευση θα οδηγησει σε αναγεννηση και μια καλυτερη Ελλαδα θα δημιουργηθει απο τις σταχτες της πτωχευσης. Θα υπαρξουν μεγαλες δυσκολιες αλλα το αποτελεσμα το αξιζει.
Στην αρχη το θεωρησα σαν 'ακομα ενας που θελει να ξεθυμανει' και δεν ξερει τι του γινεται. Μετα το ξαναδιαβασα και πρεπει να ομολογησω οτι αρκετα απο αυτα που λεει ειναι σωστα.
Αλλα νομιζω οτι ο συγγραφεας κανει λαθος για τις συνεπειες της πτωχευσης και το αντικτυπο της. Ο σημερινος Guardian εχει ενα αρθρο για την καταστση της δημοσιας υγειας στην Ελλαδα.
Αν καποιος θελει να δει το τι σημαινει να εχεις χασει τη δουλεια σου και να χρειαζεσαι ιατρικη περιθαλψη πρεπει να το διαβασει 'η' να παει επισκεψη στα εξωτερικα ιατρεια καποιο μεγαλου νοσοκομειου.
Ο αρθρογραφος του ελληνικου κειμενου νομιζει οτι ανεργια σημαινει οτι απλως δεν χρειαζεσαι συνδρομητικη τηλεοραση και οι περισσοτεροι μπορει να γινουν αγροτες. Δικαιως απαιτει ομως τη καταργηση επιδοματων σε ανυπαντρες κορες.
Πιστευω οτ το τιμημα της πτωχευσης ειναι πολυ υψηλο και οι περισσοτεροι Ελληνες δεν ειναι διατεθιμενοι να το πληρωσουν.
Επισης αυτο που μου κανει εντυπωση οτι μετα απο τοσες περικοπες το χρεος συνχιζει να αυξανεται και το επιπεδο υπηρεσιων πεφτει συνεχως. Η κυβερνηση πρεπει να καταλαβει οτι δεν μπορεις να απαιτεις θυσιες συνεχεια χωρις να υπαρχει καμμια βελτιωση. Σε καποιες εκλογες ψηφισαν τα δενδρα, τα επομενα φορολογικα μετρα θα τα πληρωσουν οι πεθαμενοι.
blog comments powered by Disqus