Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Συνηγορος του διαβολου

Πρεπει να ομολογησω οτι οι λεγομενοι σπεκουλαδοροι γενικα θεωρουνται υπευθηνοι για το οτι η Ελλαδα χρειαζεται να προσφερει τοκο υπερβολικο για να δανεισθει.
Το θεμα ειναι οτι οι σπεκουλαδοροι εκμεταλευονται μια κατασταση που δημιουργηθηκε απο την Ελλαδα, με τις αλλογιστες παροχες για εκλογικους λογους,χωρις κανενα ενδιαφερον για το πως θα πληρωθουν ολα αυτα τα δανεια. Στην εποχη του φθηνου χρηματος ηταν ευκολο να δανεισθεις αλλα τωρα πλεον δεν υπαρχει φθηνο χρημα. Η Ελλαδα δανεισθηκε πολλα χρηματα εδω και πολλα χρονια και απεκρυψε την τραγικη κατασταση της οικονομιας, την ελλειψη ανταγωνιστηκοτητας, και τη διαφθορα σε καθε κλαδο.
Αυτοι που μαγειρεψαν τα βιβλια στην ελλαδα, οι πολιτικοι που τους ενθαρρυναν και τους ειπαν να το κανουν, εχουν ξεχασθει και απολαμβανουν τις βουλευτικες τους συνταξεις.
Εκτος αν γινει κατι δραματικο (πχ αγορα ευρω απο την κεντρικη τραπεζα) οι σπεκουλαδοροι θα πινουν σαμπανια σε λιγες εβδομαδες (διαβαζω οτι θα κερδισουν 5 δισ δολλαρια αν η Ευρωπη αποφασισει να βοηθησει την Ελλαδα, που σημαινει οτι η αξια του ευρω θα πεσει)
blog comments powered by Disqus