Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Διαφορετικη ερμηνεια

Διαβαζω οτι ο ΓΠ ανακοινωσε παγωμα μισθων στο Δημοσιο και 10% μειωση στα επιδοματα του Δημοσιου. Οταν εβλεπα τα νεα στο BBC χθες το βραδυ, ο ανταποκριτης στην Αθηνα μιλουσε για μειωση μισθων κατα 10% (cut in wages) που φυσικα ειναι κατι το τελειως διαφορετικο εκτος αν 90% του μισθου ειναι επιδοματα.
Επισης μιλησε με διαφορα ατομα στο δρομο, που φυσικα κανενας δεν δεχεται να δεχτει καμμια περικοπη και η απαιτηση ειναι να πληρωσουν οι εργοδοτες (δηλαδη ενταξει χρειαζονται μετρα αλλα οχι για μας). Η εμπειρια μου ειναι οτι το κρατος τα παιρνει απο αυτους που ειναι ευκολοτερο.
Επισης ειχε συνεντευξη τις προαλλες με μια γυναικα που κανει διαμαρτυρια στο Συνταγμα με αντισκοινο. Απο οτι καταλαβα ειναι συμβασιουχος και η συμβαση της δεν θα ανανεωθει 'η' εχει ηδη τελειωσει. Εχει 2 παιδια και δεν ξερει τι να κανει.
Αγανακτω με την καθε κυβερνηση που δεν ειχε ποτε το θαρρος να πει στον καθε συμβασιουχο οτι συμβαση δεν ειναι το πρωτο βημα για την μονιμοποιηση και με τους συμβασιουχους που απαιτουν μονιμοποιηση. Χρηματα πλεον δεν υπαρχουν και τουλαχιστον οι βουλευτες θα μπορουν πλεον να ασχολουνται με τα κανονικα τους καθηκοντα και οχι με διορισμους δικων τους παιδιων.

blog comments powered by Disqus