Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ξεδιάντροποι

Οργή και μόνο μπορεί να προκαλεί η είδηση ότι 117 πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν αγωγές κατά του άφραγκου ελληνικού δημοσίου ζητώντας αναδρομικά και μάλιστα με τους νόμιμους τόκους αλλά και χρηματική ικανοποίηση για ... ψυχική οδύνη (!!!)
Η δική μου σκέψη είναι ότι η βουλευτική αποζημίωση (και όχι μισθός) είναι η μόνη αποζημίωση που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μάλιστα με σκανδαλώδεις όρους.
Βουλευτής (πρέπει να) γίνεται κανείς για να υπηρετήσει τους συμπολίτες του και το δημόσιο συμφέρον. Είναι εθελοντική προσφορά. Γι αυτό και δεν λαμβάνουν μισθό αλλά αποζημίωση, δηλαδή κάλυψη των εξόδων τους.
Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να υπολογιστούν σε νέα βάση τα δικαιολογημένα έξοδα ενός βουλευτή και η Πολιτεία να αναλαμβάνει να του κολλάει τα ένσημα στο Ταμείο που ήταν πριν γίνει βουλευτής και για όσο διάστημα εξακολουθεί να είναι εκλεκτός του λαού. Έτσι δεν θα εγείρει θέμα βουλευτικής σύνταξης.
Φοβάμαι, όμως, ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν με αποφάσεις των ίδιων των βουλευτών. Με όση ευκολία κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των απλών ανθρώπων, με άλλη τόση προωθούν και αναβαθμίζουν τις δικές τους απολαβές.
Δυστυχώς, φαίνεται πως μόνο με βίαιο τρόπο μπορεί να συμβούν αλλαγές...
blog comments powered by Disqus