Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ο κυρ Ηλίας

Έμαθα ότι προχθές πέθανε ο κυρ Ηλίας ο γαλατάς. Γνωστός σε όσους έμεναν στον Αη Γιάννη, όπου είχε το γαλατάδικό του, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (οδός Εγνατίας που μέναμε εμείς) λόγω του επαγγέλματός του.
Με το φορτηγάκι του γεμάτο γάλατα και γιαούρτια περνούσε από τις γειτονιές, μάζευε τα άδεια μπουκάλια και άφηνε τα γεμάτα. Η παρουσία του συνοδευόταν από ένα συνεχές κουδούνισμα που οφειλόταν στα μπουκάλια που χτυπούσαν μεταξύ τους. Αργότερα που καταργήθηκαν τα γυάλινα μπουκάλια και αντικαταστάθηκαν απ΄τα πλαστικά σταμάτησε τις διανομές.
Όταν περνούσε από το δρόμο μας, μαζευόμασταν γύρω από το φορτηγάκι και μόλις ξεκινούσε καβαλούσαμε τα παραπέτα και κάναμε βόλτα μέχρι την επόμενη στάση, παρά τις διαμαρτυρίες του μη πέσει και κτυπήσει κανείς. Όταν πάλι θύμωνε πιό πολύ, τρέχαμε από πίσω του αλαλάζοντας. Ένας χαμογελαστός άνθρωπος , πάντα με καλή διάθεση και ιδιαίτερα δημοφιλής στον παιδόκοσμο της γειτονιάς μας.
Υ.Γ. Η φωτογραφία που βλέπετε -άσχετη με το κείμενο-είναι τραβηγμένη τέλη της δεκαετίας του 1950 στην οδό Εγνατίας, χωματόδρομο ακόμη. Η χαρούμενη παρέα επιστρέφει από βάπτιση. Το πρώτο σπίτι δεξιά υπάρχει ακόμη.
blog comments powered by Disqus