Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τιμη της μπυρας

Αντιγραφω απο την Πρωίνη:

Ομάδα 12 μαθητών από την Αγγλία μαζί με τους δύο καθηγητές συνοδούς, βρίσκεται στην Καβάλα δύο ημέρες τώρα. Πρόκειται για μια εκδρομή 15 ημερών σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη. Το δε παράπονο των Εγγλέζων καθηγητών είναι το ακόλουθο: «Η μπύρα στην Καβάλα κοστίζει 5 ευρώ το ποτήρι όταν στην Βουλγαρία την πληρώνεις 1 ευρώ και στην πατρίδα μας περίπου 2» μας είπαν χθες. Συμπλήρωσαν όμως ότι το κατάστημα που τους χρέωσε 5 ευρώ την μπύρα τους υποσχέθηκε καλύτερες τιμές αν επανέρχονταν σε αυτό και το δεύτερο βράδυ που θα έμεναν στην Καβάλα. «Είστε πολύ ακριβοί» είπε ο Άγγλος καθηγητής λίγο πριν κινηθεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Έπρεπε να βρει τρόπο για να πάει με τους μαθητές στον σταθμό των τρένων στην Ξάνθη αφού χθες τα Ταξί απεργούσαν

Ειναι κατι στο οποιο εχω προσωπικη εμπειρια και το εχουμε συζητησει στο παρελθον.
Σε ενα μερος σαν  την Δανια οτ τιμες ειναι υψηλες για να αποθαρυνουν το κοσμο απο το να πινει πολυ.   Μαλλον στην Ελλαδα λοιπον εφαρμοζονται δανικες μεθοδοι για τον περιορισμο καταναλωσης αλκοολ.
Υπαρχει ενα λεγομενο για εστιατορια και μπαρ:  Ο ευχαριστημενος πελατης θα  το πει σε 2 φιλους του, ο δυσαρεστημενος πελατης θα το πει σε 10.
blog comments powered by Disqus