Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μετρολαγνία

Εχω προσπαθησει να παρακολουθησω και να καταλαβω το τι ακριβως γινεται στην Ελλαδα αλλα η ομιχλη της βοης το κανει πολυ δυσκολο.
Απο οτι φαινεται τα βασικα μετρα ειναι γενικα πληρωστε περισσοτερα σε φορους, μειωση μισθων και πωλησεις δημοσιων επιχειρησεων. Απο οτι καταλαβαινω η ΝΔ συμφωνει με το τελευταιο, οι δε αγανακτισμενοι με τιποτα.
Θα ηθελα να σας δωσω μια γευση απο το τι γινεται εδω καθως η κυβερνηση επισης προσπαθει να μειωσει το ελλειμα οπως και η ελληνικη.
Η βασικη συνταγη εδω ειναι βαναυσες περικοπες σε οτι χρηματοδοτει η κυβερνηση. Οι ιδιες περικοπες εφαρμοζονται στους δημους, με περισσοτερους δημοσιους οργανισμους να χρειαζεται να κανουν περικοπες 25% (πχ υπαρχουν δημοι που μαζευουν τα σκουπιδια μια φορα τις 2 εβδομαδες).
Αυτοι που υποφερουν περισσοτερο ειναι αυτοι που ισως το αντεχουν λιγοτερο, με αγριο κυνηγι σε επιδοματα ανεργιας κτλ (γεγονος οτι υπαρχει ομως το λεγομενο benefits culture και για πολλους αν δουλεψουν θα εχουν λιγοτερα χρηματα απο τα να ειναι στα επιδοματα. Στοχος της κυβερνησης ειναι αν δουλευεις να ειναι παντα καλυτερα. Το που θα βρουν δουλεια ειναι αλλη ιστορια)
Οι περικοπες στο δημοσιο εχουν οδηγησει σε χιλιαδες απολυσεις και ο ιδιωτικος τομεας επισης συγκρατει μισθους κατω απο τον πληθωρισμο σε πολλες περιπτωσεις. Η οικονομια ειναι βασικα επιπεδη. Πολλοι λενε οτι η κυβερνηση πρεπει να μειωσει τις περικοπες γιατι η οικονομια υποφερει αλλα η κυβερνηση συνεχιζει. Κυριολεκτικα δεν υπαρχει τιποτα το ιερο.
blog comments powered by Disqus