Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (2)

Όταν έγραφα πριν μερικές μέρες το πρώτο σημείωμα για το Π.Κ.Π. επεσήμανα ότι στα πρώτα παιχνίδια οι καλές ομάδες είναι επιφυλακτικές και οι λιγότερο καλές προσπαθούν να αποφύγουν την ήττα. Αφού παρακολουθήσαμε όλες τις ομάδες να παίζουν έναν ή δυο αγώνες, επεκτείνω τα πρώτα συμπεράσματα:
1. Η Γαλλία και η Αγγλία (και η Ιταλία) είναι τρεις από τις χειρότερες ομάδες του τουρνουά. Αλήθεια, ο Ντομενέκ τι μέσον έχει και κάνει τον προπονητή σ΄αυτούς τους παικταράδες; Κι αυτός ο Γκοβού πρέπει να έχει χοντρό μέσο. Όσες φορές τον είδα είτε σε σύλλογο είτε στην Εθνική ήταν απαράδεκτος.
2. Ορισμένες ομάδες βελτιώθηκαν στον δεύτερο αγώνα (Ουρουγουάη, Ελλάδα, Σερβία)
3. Αποδεικνύεται ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο "απαγορεύει" στους ποσοσφαιριστές να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ιδιαίτερα σε παίκτες που ανήκουν σε ομάδες που μετέχουν σε δύσκολα και απαιτητικά πρωταθλήματα (ισπανικό, αγγλικό, γερμανικό, ιταλικό, γαλλικό) και παράλληλα κάνουν και καλή πορεία στα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα.
4. Όσοι πίστευαν ότι οι αφρικανικές ομάδες θα είναι πολύ δυνατές, φαίνεται ότι διαψεύδονται. Φαίνεται ότι έχουν πιάσει "ταβάνι" στην απόδοσή τους και για την ώρα απέχουν από το να συγκριθούν με την Αργεντινή ή την Βραζιλία.
5. Οι γελοίοι που επέλεξαν αυτή την μπάλα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το κακό πολλές φορές θέαμα. Είδαμε τεχνίτες ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να κάνουν κοντρόλ, ποδοσφαιριστές με ευθύβολο σουτ να κατεβάζουν μπεκάτσες, ποδοσφαιριστές με ειδίκευση στην εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή να μην απειλούν καν και βέβαια τερματοφύλακες να πιάνουν σκ@τ@ αντί για την μπάλα.
Κλείνοντας, μια ακόμη πρόταση για την επιλογή μπάλας για το επόμενο Π.Κ.Π.:
ΜΠΑΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ!
blog comments powered by Disqus