Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η αμφιβολια χωρις προκαταληψη...

Πρωτη μερα των Πανελληνιων εξετασεων σημερα και το εξεταζομενο μαθημα ηταν η Εκθεση.
Το θεμα ηταν αρκετα ενδιαφερον και ειχε σχεση με την αυτομορφωση, την δια βιου εκπαιδευση και την συνεχη κατακτηση γνωσεων.
Αν γραφαμε εμεις - τοτε που το θεμα ηταν μια προταση και οχι ενα κειμενο οπως σημερα -θα ηταν το γηρασκω αει διδασκομενος ή καπως ετσι.
Ενδιαφερον ηταν ενα τμημα του κειμενου που ο Κωστας πολυ συχνα αναφερει για το εργασιακο περιβαλλον στο εξωτερικο. Εγραφε λοιπον οτι οι νεοι ανθρωποι των τεχνολογικων κοινωνιων καλουνται να αλλαξουν δυο ή τρια επαγγελματα στην επαγγελματικη πορεια τους, γεγονος που επιβαλλει διαρκως νεες γνωσεις, ανανεωση δεξιοτητων και γρηγορη αποκτηση νεων ειδικευσεων.
Για να δουμε θυμαται κανεις το θεμα της Εκθεσης οταν διναμε εμεις Εισαγωγικες Εξετασεις;
Ηταν Αυγουστος 1977 και η Καβαλα δεν ειχε εξεταστικο κεντρο. Εγω εδινα σε ενα σχολειο στην κατω Τουμπα, αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Μου ειχε κανει ιδιαιτερη εντυπωση η εμφανιση των αλλων υποψηφιων. Φαινονταν πολυ μεγαλυτεροι απο μενα, με μαλλια, μουσια, μουστακια και μαλιστα ολοι καπνιζαν αγριως στην αυλη του σχολειου.
Δειτε λοιπον τα δυο ταινιακια που βρηκα και θα τα θυμηθειτε ολα. Στιγμες αξεχαστες!
Στο πρωτο εξεταζεται ο Ιατροφαρμακευτικος και ο Νομικος κυκλος στις 25/08/1977 στην Εκθεση. Θυμηθειτε οτι μπορουσαμε να γραφουμε ή στην δημοτικη ή στην καθαρευουσα.
(πατηστε εδω)
Στο δευτερο διαγωνιζονται υποψηφιοι για τα ΚΑΤΕ στις 12/09/1977 παλι στην Εκθεση. Τοτε οι εξετασεις για τα ΑΕΙ ηταν χωριστα απο αυτες των ΚΑΤΕ. Παρατηρειστε την αρκετα εμφανη διαφορα στην εμφανιση των υποφηφιων.
(πατηστε εδω)
blog comments powered by Disqus