Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προσωπικες ελευθεριες

Η Βρεττανια εχει μεγαλη παραδοση σε προσωπικες ελευθεριες παρολο που εχει μια εικονα οτι ειναι μονο ταξικες διαφορες (που φυσικα υπαρχουν)
Πχ οι συντηρητικοι ειναι αντιθετοι στην εννοια της ταυτοτητας και οτι πρεπει καποιος να την εχει μαζι του (δεν υπαρχουν ταυτοτητες εδω). Η ταυτοτητα επισης θεωρειται σαν η αιχμη του δορατος για το κρατος και την συλλογη πληροφοριων για το ατομο.
Δυο γεγονοτα τις τελευταιες μερες ομως δειχνουν το πως η αντι-τρομοκρατικη πολιτικη οδηγει σε μειωση των προσωπικων ελευθεριων.
Ενας φωτογραφος που εχει σαν θεμα την αρχιτεκτονικη, συνεληφθη στο City μια και καποιος θεωρησε οτι οι φωτογραφιες που επαιρνε θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν απο τρομοκρατες.
Το δευτερο ηταν η καταδικη ενος απεγνωσμενου ταξιδιωτη που στην αρχη του ετους, απελπισμενος απο τις καθυστερησεις στα αεροδρομια λογω χιονιου εστειλε ενα μυνημα στο Twitter οπου ελεγε οτι θα ανατιναξει το αεροδρομια οπως λεμε εμεις μερικες φορες - θα σε σκοτωσω κερατα!'
Μερικες φορες η κοινη λογικη βγαινει απο το παραθυρο αλλα επισης δειχνει οτι σε δυτικες κοινωνιες τελικα υπαρχουν ορια για το ποσο μπορει καποιος να καταπιεσθει στο ονομα μιας απειλης.
blog comments powered by Disqus