Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εκλογες στην Αγγλια και τα γεγονοτα στην Ελλαδα

Μολις ασκησα το εκλογικο μου δικαιωμα, σε εκλογες που ειναι πιο αμφιροπες απο το 1974. Οι προγνωσεις δειχνουν οτι κανενα κομμα δεν θα εχει την πλειοψηφια στη βουλη και διαφορα σεναρια συζητουνται.
Αυτο ομως που θα γινει με σιγουρια, οποιος σχηματισει κυβερνηση, θα χρειαστει να περικοψει τις δημοσιες δαπανες δραστικα μια και το ελλειμα και το χρεος ειναι τεραστια και η πιστοληπτικοτητητα της χωρας ειναι σε κινδυνο.
Ειναι ευκολο κανεις να δει τα σημαδια απο την Ελλαδα οπου δραστικες περικοπες στο δημοσιο τομεα εχουν οδηγησει σε μια εκρηξη οργης και στον θανατο 3 αθωων ανθρωπων.
Η βια στους δρομους δεν ειναι κατι αγνωστο εδω. Στη δεκαετια του 80 υπηρξαν μεγαλες ταραχες εναντιον ενος νεου φορου και ολοι λενε οτι περικοπες χρειαζονται αλλα η Ελλαδα δειχνει το τι θα γινει αν οι περικοπες ειναι πολυ βαθειες. Η οικονομια μας προσπαθει να ορθοποδησει αλλα ο κινδυνος νεας υφεσης ειναι ορατος. Στις αγορες δεν αρεσει η αβεβαιοτητα και αν οι εκλογες οδηγησουν σε μια μη αποφασιστικη νικη, σε κομματικες συνεργασιες, θα βρουμε τη χωρα σε πιεση απο τις αγορες.
Σε λιγες ωρες θα εχουμε τις πρωτες ενδειξεις για το τι θα γινει μετα.
blog comments powered by Disqus