Ειναι ενας τιτλος που επαναλαμβανεται συνεχεια, αλλα η σημερινη συμφωνια για δανεισμο σηματοδοτει την υποχωρηση του κρατους σαν εργοδοτη με αποτελεσμα ενα μεγαλο μερος της ελληινκης κοινωνιας να βρισκεται σε μια πρωτοφανη κατασταση - μεταξυ ανεργειας και σημαντικα μειωμενου εισοδηματος.
Σε μια πολη σαν την Καβαλα, που οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι αυτοι που την κρατουν ζωντανη, νομιζω οτι η επιδραση των μετρων θα οδηγησει σε μια καθοδικη πορεια. Ηδη η Καβαλα εχει χασει εξαιτιας των κινητρων σε επιχειρησεις να εγκατασταθουν στην Θρακη, η μειωση του εισοδηματος των δημοσιων υπαλληλων ειναι το τελευταιο καρφι στο φερετρο.
Θα μπορεσει το κρατος ομως να σταματησει τις αλλες σπαταλες και επισης θα μπορεσει να αυξησει τα εσοδα με το να παρει αυτα που του ανηκουν μεσω της φορολογιας? Το να μειωσεις του μισθους ειναι ευκολο, το να εισπραξεις τους φορους ειναι αλλο πραγμα.
Διαβαζα για τον ελβετικο τροπο φορολογησης των διαφορων μη-ελβετων μη-εγαζομεενων στην Ελβετια πλουσιων (οπως ο Μαικλ Σουμαχερ). Λεγεται φορος τροπου ζωης, βασικα εαν εχεις σπιτι που απο νοικι θα εχει εισοδημα 1 εκ, το κρατος λεει οτι πρεπει να εχεις εσοδα 5 εκ και σε φορολογει αναλογα.
Νομιζω οτι ειναι ενα καλο μετρο γα την Ελλαδα οπου υπαρχουν πολλοι που εχτισαν βιλες και δηλωνουν 15,000 τον χρονο.
Κυριακή 2 Μαΐου 2010
blog comments powered by Disqus