Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Εναλακτικες και ανανεωσιμες μορφες ενεργειας

Αυτο που παντα λοιπει απο συζητησεις για αναεωσιμες μορφες ειναι το κοστος. Ολοι ξερουν οτι η Ελλαδα δεν ειναι αυταρκης σε ενεργεια και εαν οι ελληνες θελουν να συνεχισουν να καταλωνουν με τους ιδιους ρυθμους, η ενεργεια πρεπει να βρεθει απο καπου.
Το θεμα ειναι οιτ το κοστος αυτων των ενεργειων ειναι πολυ υψηλοτερο απο αυτο των υδρογονανθρακων και ο κοσμος δεν θελει να πληρωσει οχι απλα για να διατηρηθει η σημερικη κατασταση αλλα και συνεχως αυξανομενες ενεργειακες απαιτησεις.
Στην Αγγλια υπαρχει μια εταιρεια ενεργειας που εγγυαται οτι καθε μοναδα ενεργεια που καταναλωνεις, αναπληρωνεται με μια μοναδα απο ανανεωσιμη ενεργεια. Φυσικα ειναι ακριβοτερη απο την κανονονικη ενεργεια.
Δεν χρειαζεται ιδιαιτερες ερευνες για να διαπιστωσει κανεις το τι γινεται με την ενεργεια. Σχεδον οι παντες εχουν κλιματιστικα, υπολογιστες που τρεχουν συνεχεια, ανεμιστηρες κτλ
Τι να κανει ο κοσμος στη Καβαλα της αντιπαροχης που τα παλια και δροσερα σπιτια εχουν αντικατασταθει απο διαμερισματα που σε καινε το καλοκαιρι?
Κοιτουσα το φαραγγι της Ρουσβελτ και εψαχνα για δενδρο. Ερημος τσιμεντου.
Η ΔΕΗ φυσικα αγνοει το κοστος στο περιβαλλον με την προταση για λιθανθρακες και απλα κοιτα το γεγονος οτι μπορει σε ενα σχετικα συντομο χρονικο διαστημα να εχει 'ενεργειακη αυταρκια' το οποιο φυσικα δεν ειναι 100% σωστο μια και εξαρταται στη εισαγωγη της πρωτης υλης.
Ο στοχος των αντιδρασεων δεν πρεπει να ειναι μονο η ΔΕΗ αλλα και η κυβερνηση η οποια υποστηριζει την ενεργειακη πολιτικη της ΔΕΗ. Ο κοσμος πρεπει να πιεσει την κυβερνηση να παρει πραγματικα μετρα παρα τα διαφορα ευχολογια, που τα λενε ολες οι κυβερνησεις ανεξαρτητα απο πολιτικες πεποθησεις.