Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Εδω το καλο το καρβουνο

Παρ'ολο οτι ειναι καλο να ακους το τι λενε οι επιστημονες και απο οτι διαβαζω στην συσκεψη του νομαρχη παρουσιαστηκαν στοιχεια που δειχνουν οτι το εργοστασιο θα ειναι καταστροφικο για την περιοχη, ειμαι σιγουρος οτι η ΔΕΗ θα μπορεσει να βρει ειδικους που θα πουν ακριβως το αντιθετο.
Δεν ξερω ποσοι παρακολουθουν τις συζητησεις για το φαινομενο του θερμοκηπιου, οπου υπαρχουν αρκετοι επιστημονες που αρνουνται την υπαρξη του με εξισου πειστικα επιχειρηματα.
Αυτο που ειναι λυπηρο ειναι οτι ενω ολοι μιλανε για εναλλακτικες μορφες ενεργειας που δεν μολυνουν, το γεγονος ειναι οτι περα απο ηλιακους θερμοσυφωνες (που ειναι τεχνολογια 40 χρονων) δεν εχει γινει τιποτα περισσοτερο.
Ποιος φταιει? Το κρατος που δεν εχει δωσει στηριγματα σε εταιρειες να αναπτυξουν τετοιες τεχνολογιες, οι εταριες που τους ενδιαφερει το γρηγορο κερδος ανεξαρτητα απο περιβαντολογικες επιπτωσεις, εμεις που θελουμε περισσοτερη ενεργεια για ολες τις καινουριες συσκευες και αρνουμαστε να πληρωσουμε παραπανω για καθαρες μορφες ενεργειας.
Τα παντα τελικα καταληγουν στα χρηματα.