Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Εχεις καποιο προβλημα? Κανε μια συσκεψη

Διαβαζω οτι γινονται συσκεψεις επι συσκεψεων στην Καβαλα για το θεμα των λιθανθρακων. Κανει ο νομαρχης συσκεψη? Να κανει και ο δημαρχος. Σιγουρα και οι βουλευτες να κανουν καμμια συσκεψη και μετα σ συλλογος ομιλητων κεντρικης πλατειας και γιατι οχι και οι κατοχοι δημοσιων κτηματων - ποτε δεν ξερεις τι γινεται.
Φυσικα λεπτομερειες για το τι ακριβως εχει προταθει απο την ΔΕΗ δεν υπαρχουν, μαλλον χρειαζεται μια ακομη συσκεψη για να το μαθουμε.
Αυτα για τωρα, δεν εχω πολυ χρονο, χρειαζεται να παω σε συσκεψη.

3 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Κώστα, μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω το κείμενό σου, γιατί ως τώρα, αν και βρίσκεσαι μακριά, τα σχόλιά σου ήταν ιδιαίτερα εύστοχα.
Αυτή τη φορά, όμως, ελπίζω και εύχομαι να έχεις πέσει έξω. Για πρώτη, ίσως, φορά δεν φτιάχτηκαν επιτροπές επί επιτροπών, αλλά πιέστηκαν οι αρχές όχι μόνο να στηρίξουν αλλά και να ηγηθούν του αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη τον λιθάνθρακα. Αν και ο Νομάρχης έκανε μια επιδέξια ντρίμπλα και απέφυγε να πάρει θέση, ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε και έθεσε όλες τις κινητοποιήσεις κάτω από την ομπρέλλα του Δήμου. Βέβαια, υπήρξαν κινήσεις που, με το πρόσχημα της κινητοποίησης φορέων, προσπάθησαν να αποκομίσουν προσωπικά και κομματικά οφέλη, όμως νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για πανκαβαλιώτικες κινητοποιήσεις.
Υ.Γ. Δες και το oxiallokarvounokavala.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

τα πραγματα δεν πανε καλα και για τη γειτονικη Ξανθη.Υπάρχει σοβαρό προβλημα με τις Συνεταιριστικές εταιρείες (ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ-ΣΕΚΑΠ-ΡΟΔΟΠΗ)που φαίνεται να οδεύουν προς κλείσιμο μετά τις εύστοχες ενέργειες των 2 μεγαλων κομμάτων.
Σήμερα το πρωί θα κλείσουν το δρόμο στη γέφυρα του Νέστου από τις 8.30 μεχρι τις 12.30. Εγώ πάντως που πέρασα για Ξάνθη στις 7.50 οι συνετεριστές υπάλληλοι ηταν αφαντοι και οι μονοι που ηταν εκει ηταν 2 καντινες, ενας κουλουρτζης, μια διμοιρία ΜΑΤ, κατι αλλοι ενστολοι και 2 τηλεοπτικα συνεργεια. Ετσι θα δικαιωθουν??? που ειναι το δυναμικο παρον του συνεταιρ/κου-συνεργατικου κινηματος?????? Να φανταστείτε οτι ο Υπουργος Αγροτικης Αναπτυξης ειναι Ξανθιωτης και την επιτροπη που τον επισκεφτηκε την εστειλε στο Οικονομικών δηλωνοντας ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαινεται οτι η περιοχη μας αντιμετωπιζει ενα διλλημα. Δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας και οι μοναδικες που μπορουν να δημιουργηθουν ειναι μη επιθυμητες (πχ εργοστασιο λιθανθρακα)

Η ουσια ειναι οτι το κοστος παραγωγης στην Ελλαδα δεν μπορει να ανταγωνιστει την Κινα. Χρειαζεται κατι αλλο.

Νομιζω οτι η Ελλαδα γενικα δεν εχει μπορεσει αν αναπτυξει τον τομεα των υπηρεσιων που θα μπορουσε σε συνδιασμο με τον μεγαλο αριθμο αποφοιτων και χαμηλοτερων μισθων, να επαιρνε ενα κομματι απο την παγκοσμοποιηση.

Οπως ειπα και προηγουμενα, το μοναδικο που εχουμε πλεον να πουλησουμε ειναι our carbon emissions allocation.

Ενα αλλο επακολουθο ειναι οτι για τους περισσοτερους απο μας με παιδια που σκεφτονται το τι θα κανουν, χρειαζονται ριζοσπαστικες σκεψεις. Ισως επαγγελματα που για την δικια μας την σειρα ηταν μη ανεκτα (πχ υδραυλικος) τουλαχιστον ειναι κατι που δεν μπορει να το κανει καποιος απο την Κινα (εξ αποστασεως εννοω)