Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μικρος κοσμος

Την ανοιξη αποφασισαμε οτι το μπροστινο μερος του σπιτιου μας χρειαζοταν φρεσκαρισμα. Οι πλακες ηταν παλιες, πολλες ειχαν σπασει και γενικα δεν ηταν ωραιο.
Μετα την αποφαση, το επομενο σταδιο ηταν να βρεις καποιον να κανει την δουλεια. Μετρησα τον χωρο και περιεγραψα την δουλεια με οσο περισσοτερες λεπτομερεις μπορουσα και το ανεβασα σε ενα κομβο που φερνει μαζι πελατες και τεχνιτες. Οι τεχνιτες μπορουν να δουν τις λεπτομερειες και να κανουν προσφορα.
Τελικα επελεξα καποιον που ειχε καλες συστασεις και μπορουσα να δω οτι εχει κανει αναλογες δουλειες αλλου.
Μετα απο αρκετες αναβολες, η δουλεια εγινε και τελειωσε αυτη την εβδομαδα. Η δουλεια του ηταν πολυ καλη και ηταν φανερο οτι ηξερε τι εκανε. Αν και ειχαμε ενα καλο σχεδιο, δεν ηταν στο χιλιοστο και εδωσε ιδεες και λυσεις οπου υπηρχε κενο.
Αυτος που εκανε την δουλεια, ηταν φανερο οτι ηταν ξενος, σκεφτομουν οτι ηταν απο την ανατολικη Ευρωπη. Πηγαμε μαζι να αγορασουμε τις πλακες και πιασαμε κουβεντα. Η ερωτηση του που μου εκανε εντυπωση ηταν αν ημουν Ελληνας 'η' Κυπριος μια και στην Αγγλια η διαφορα δεν ειναι γνωστη. Στην αναλογη μου ερωτηση, μου ειπε οτι ειναι Αλβανος και εζησε πολλα χρονια στην Ελλαδα. Στη Ελλαδα ηρθε 17 χρονων το 1993 και εμεινε μεχρι το 2000. Δουλεψε κυριως στην Ζακυνθο, γκαρσονι, μαγειρας, στα χωραφια.
Εχει τις καλυτερες εντυπωσεις απο την Ελλαδα, οι ανθρωποι ειναι ζεστοι και φιλικοι, τον βοηθησαν παρα πολυ και αν δουλευε στην Ελλαδα οπως εδω ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν περιζητητος. Μου ειπε οτι αν τα πραγματα ηταν καλυτερα θα ηθελε να γυρισει στην Ελλαδα.
Η ιστορια του ισως ειναι η κλασσικη ιστορια οικονομικου μεταναστη, πολλη και σκληρη δουλεια πριν καλυτερευσουν τα πραγματα.

blog comments powered by Disqus