Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Προσοντα Η/Υ

Τα Νεα εχουν ενα αρθρο για τα προσοντα υπαλληλων του Δημοσιου.
Αντιγραφω απο το αρθρο που βρισκεται εδω
Χαμηλών προσόντων και χωρίς έστω απλές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι σημαντικός αριθμός από τους 607.516 υπαλλήλους που απασχολούνται στο Δημόσιο. Περίπου οι μισοί δεν διαθέτουν πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ μειονότητα αποτελούν όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών. Ανατροπή της εικόνας αυτής επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αξιοποιώντας μεταξύ των άλλων τη δυνατότητα που δίνει η συμφωνία με την τρόικα για πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων στη θέση όσων απολυθούν έως τα τέλη του 2014, βάσει της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης.
.....
Στη συντριπτική του πλειονότητα το προσωπικό του Δημοσίου είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητο. Περίπου οι έξι στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου στον υπολογιστή ούτε καν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο. Εντυπωσιακό επίσης είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, μόλις το 35,3% των υπαλλήλων είναι σε θέση να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα!

Δεν ξερω πως εγινε η ερευνα και επομενως το ποσο σωστη ειναι, αλλα αν ειναι οτι 6 στους 10 ειναι ηλεκτρονικα αναλφαβητοι και το 1/3 δεν μπορει να στειλει εμαιλ ειναι απιστευτο και μου φαινεται απιθανο.
Φυσικα υπαρχει η μανια με τα πτυχια, ειμαι σιγουρος οτι πολλες δουλειες μπορουν να γινουν απο αποφοιτους Λυκειου και οι πτυχιουχοι μπορουν να κανου πιο ειδικευμενες δουλειες
blog comments powered by Disqus