Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μια Είδηση με διαφορετικές αναγνώσεις

Η είδηση πρώτα:
Προχθές συναντήθηκαν σε κοινή σύσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου τα μέλη των Ενώσεων Εστιατόρων και Ζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων. Αποφάσισαν να ξαναβγάλουν από χθες τα σταχτοδοχεία στα καταστήματά τους.
Οι διαφορετικές αναγνώσεις τώρα:
1. Έχουμε κράτος χωρίς δύναμη. Χωρίς δυνατότητα επιβολής των (δίκαιων ή άδικων) νόμων που το ίδιο ψηφίζει. Αν δεν είναι αυτό κατάργηση της Δημοκρατίας στην πράξη, τότε τι είναι; Τις προάλλες οι φορτηγατζήδες αγνόησαν προκλητικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, τώρα οι καφεζυθοπώλες αποφασίζουν συλλογικά να καταργήσουν νόμο του κράτους που βρίσκεται σε ισχύ! Αυτό είναι το κράτος-μπάχαλο!
2. Οι προαναφερόμενοι συσκεφθέντες φρονούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στα καταστήματά τους είναι υπεύθυνη της πτώσης του τζίρου τους.
Δεν έχουν ακούσει τίποτε για μείωση του εισοδήματος των πολιτών, για περιορισμό των εξόδων των ελληνικών οικογενειών, για δραματική μείωση της κατανάλωσης γενικά, για κακή ψυχολογία του κόσμου, για κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, πλην των δικών τους κλάδων.
3. Οι προαναφερόμενοι συσκεφθέντες και συναποφασίσαντες ανταρσία, εκτιμούν ότι αν επιτραπεί και πάλι το κάπνισμα μέσα στα μαγαζιά τους, αυτά θα γεμίσουν όπως πρώτα. Τους μη καπνιστές, που χρόνια υπομέναμε χωρίς διαμαρτυρία το κουσούρι και το πάθος των άλλων, μας έχουν γραμμένους. Ενώ και τα 3-4,5€ τα θεωρούν λογική τιμή για τον καφέ και ότι μπορεί να εξακολουθήσει να τα δίνει ο καθένας.
4. Οι συσκεφθέντες και συναποφασίσαντες ανταρσία, είναι σίγουροι ότι κανένα όργανο της πολιτείας, κανείς επιφορτισμένος με την τήρηση των νόμων δεν θα επέμβει. Έχουν συνηθίσει στην ατιμωρησία για παραβιάσεις των νόμων είτε αυτοί αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων είτε ηχορρύπανση είτε (το κυριότερο) προσφορά αλκοόλ σε ανήλικους.
Αλήθεια, τι θα έκαναν αν η Πολιτεία εφάρμοζε αυστηρά τον νόμο για απαγόρευση πώλησης ποτών σε ανήλικους; Τι θα έκαναν τότε που θα έχαναν το 30-50% της πελατείας τους;
Στο μυαλό μου αναπόφευκτα έρχεται το μπιστρό στη Στοκχόλμη, όπου η γκαρσόνα ζήτησε ευγενικά αλλά και επιτακτικά την ταυτότητα της μεγάλης μου κόρης προκειμένου να της φέρει ένα ποτήρι μπύρα μαζύ με το φαγητό της, παρ' όλο που συνοδευόταν από εμάς! Αλλά, αυτοί είναι κουτόφραγκοι, είναι ηλίθιοι Βίκινγκς, ενώ εμείς είμαστε οι εξυπνάκηδες.
5. Δεν λειτουργεί που δεν λειτουργεί τίποτε σ' αυτό το κράτος, στις προεκλογικές περιόδους έχουμε και την πλήρη απαξίωση και κατάργησή του.




blog comments powered by Disqus