Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ευγε εις τους μαθητας μας


Χριστουγεννα 1971. Αντιγραφω απο την εφημεριδα Ταχυδρομος.
'' Την 21ην Δεκεμβρίου έλαβε χώραν εξόρμησις της Α΄ τάξεως Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας εις τα ακριτικά χωρία Λιμνιάς - Βουνοχωρίου και Κορυφών τη συνοδεία των κ.κ. καθηγητριών Στρατηγαρέα Σοφίας και Δήμου Ερμιόνης και των κ.κ. καθηγητών Τσολακοπούλου Παναγιώτου και Λοβούλου Ιωάννου δια χριστιανικόν χαιρετισμόν και διανομήν δώρων εις τους μαθητάς των Δημοτικών Σχολείων των εν λόγω χωρίων.
Προηγήθη εκκλησιασμός εις Λιμνιά και Κορυφάς και μετάληψις των Αχράντων Μυστηρίων εις τους γραφικωτάτους ναούς των και εν συνεχεία εις τα Δημοτικά Σχολεία επηκολούθησε εορταστική εκδήλωσις και διανομή δώρων εν μέσω χριστιανικωτάτης ατμοσφαίρας παρουσία των τοπικών Αρχών.
Σημειωθήτω οτι την Λιμνιάν, Βουνοχώρι και Λυκόστομον καθ΄ ομολογίαν των τοπικών Αρχών δια πρώτην φοράν επεσκέφθη Γυμνάσιον.''
(εβαλα τους τονους για να φανει καλυτερα το υφος της εποχης).
Οι τοπικες Αρχες ( Παπας - Δασκαλος - Χωροφυλαξ ) θα θυμουνται προφανως την προ 4ετιας επισκεψη του 12ου Δημοτικου Σχολειου που ετιμησε δια της παρουσιας του τα χωρια αυτα (αναρτηση στις 17/12/2009 απο τον Νικο). Σε καποια απο αυτα τα παιδια αρεσε τοσο η περιοχη που αρκετα χρονια μετα, εγιναν τακτικοι επισκεπτες (στις ταβερνες βεβαιως !!)

blog comments powered by Disqus