Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Δεκεμβριος 1971- Α' Γυμνασιου
























Παραμονη Χριστουγεννων. Με τον Γιαννη Καραμανωλη και τον Λεωνιδα Καφετζοπουλο συναντηση μπροστα στα σπιτια μας γυρω στις 7.30 το πρωι και βουρ για τα καλαντα. Πολλοι δεν ανοιγουν την πορτα, οσο κι αν κτυπαμε. Αλλοι παλι δινουν μισοφραγκο ή φραγκο (να το μοιραστουν τρια παιδια) οποτε σ' αυτους τους κουβαρνταδες τραγουδαμε φευγοντας, ψιθυριστα:...σ' αυτο το σπιτι που ρθαμε οι πετρες να ραγισουν κι οι νοικοκυραιοι του σπιτιου το βραδυ να ..... ( ντροπη μας!!!). Κατι θειες, μας ξεμοναχιαζουν και μας δινουν κρυφα παραπανω, αν και εχουμε κοινο ταμειο, ενω οι αλλοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν. Γυρω στις 11-12 εχουμε τελειωσει και αρχιζει η μοιρασια. Εκει τιθεται το θεμα της δικαιης διανομης των κεκτηθεντων χωρις να λαμβανονται υποψιν συγγενειες.
Δεν κατεβαιναμε στην αγορα, αν και ξεραμε οτι εκει υπηρχε περισσοτερο χρημα. Προτιμουσαμε τη γειτονια μας και ισως ημασταν και καπως ντροπαλοι!
( φωτογραφιες απο εφημεριδες της εποχης. Θυμαστε τι ακουγαμε στο ραδιοφωνο; Παρατηρειστε οτι απο τις 15.00 μεχρι τις 16.50 το προγραμμα σταματουσε. Ωρα κοινης ησυχιας υποθετω. Υπηρχε και ινστιντουτο Γκαιτε; Νομιζω οτι το κοριτσακι με την ασπρη ζακετα-δευτερο απο δεξια- ειναι η Ευγενια Παπαναστασιου, αδελφη του Ηρακλη ).

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


blog comments powered by Disqus