Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Εντυπωσεις απο την Καβαλα

Ηταν η πρωτη χειμωνιατικη επισκεψη στην Καβαλα για πανω απο 10 χρονια. Το καλοκαιρι η θαλασσα εχετι το μεριδιο του λεοντος για ατομα σε διακοπες (αν και εγω κανονικα δεν ημους σε διακοπες) αλλα τον χειμωνα αλλα πραγματα χρειαζονται.

Υπηρχαν πολλες εκδηλωσεις, εκθεση ζωγραφικης, παρουσιαση βιβλιου, θεατρικη παρασταση και ειμαι σιγουρος οτι και αλλα πραγματα συνεβαιναν αλλα απλως αυτα ηταν φανερα χωρις καμμια προσπαθεια να ψαξεις να βρεις τι γινεται.

Η νυχτερινη ζωη επισης φαινεται να ειναι αρκετα καλη μια και υπαρχουν πολλα μπαρ. Νομιζω το Ιμαρετ και το αλλο απεναντι απο την εκκλησια της Παναγια εχουν μια φανταστικη θεα της νυχτερινης Καβαλας (ειναι παντα πιο ομορφη πολη την νυχτα)

Τις τιμες της βρηκα αρκετα ακριβες εξαιτιας της ισοδυναμιας ευρω λιρας . Νομιζω οτι θα εχει λιγοτερους βρεττανους τουριστες το καλοκαιρι. Ηδη διαβαζω οτι οι κρατησεις για την Τουρκια ειναι ανεβασμενες μαι και το νομισμα τους ειναι απο τα λιγα που εχει παει χειροτερα απο την λιρα.

Ελπιζω να απαγορευθει το καπνισμα σε ολους τους δημοσιους χωρους, ειχα ξεχασει το ποσο βρωμανε τα ρουχα σου μετα απο επισκεψη σε μπαρ.

Για επισκεπτες με αυτοκινητα το παρκαρισμα ειναι εφιαλτης μαι και ο καθενας παρκαρει οπου θελει και απο οτι φαινεται δεν υπαρχει ουτε καν ενας στοιχειωδης ελεγχος.

Προτεινω οι πεζοδρομοι να ονομαστουν παρκοδρομοι και να εχουν καποιον να κοβει εισητηριο στις εισοδους. Μια κα παρκαρουν παντου ασ βγαλει και μερικα λεφτα ο δημος.


blog comments powered by Disqus