Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χθες παρακολούθησα για πρώτη φορά αγώνα μπάσκετ της τοπικής μας ομάδας. Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Ένωση Καλαθοσφαίρησης Καβάλας και στον Παναθηναϊκό.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σχολιασμό. Από τη μιά ήταν μια σούπερ ομάδα με δώδεκα παιχταράδες και από την άλλη μια ομάδα με δέκα μέτριους ως καλούς παίκτες, που έπαιξε και χωρίς τον μοναδικό της ΝΒΑer, τον Τόμας, που ακολούθησε το δόγμα "nο pay, nο play". Το αποτέλεσμα, 55-94, τα λέει όλα.
Καταγράφω κάποια σχόλια, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά:
- Το γήπεδο ήταν "εκκλησία". Παρά την παρουσία καμμιά τριανταριά οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν έγιναν επεισόδια, δεν ακούστηκαν βωμολοχίες. Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους παίκτες τόσο πριν την έναρξη όσο και μετά την λήξη του αγώνα. Επίσης, χειροκροτήματα ακούγονταν σε κάθε καλή προσπάθεια και των παικτών του Παναθηναϊκού.
- Οι μεγάλες βεντέτες του Παναθηναϊκού, εκτός από πραγματικά μεγάλοι παίκτες, ήταν και εριστικότατοι. Αμφισβητούσαν και διαμαρτύρονταν συνέχεια στους διαιτητές για κάθε σφύριγμα ή μη σφύριγμά τους. Σε κάποια φάση, μάλιστα, οι διαιτητές αναγκάστηκαν να δώσουν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον Διαμαντίδη.
- Η διαιτησία έδειξε το κακό της πρόσωπο. Σε έναν αγώνα, όπου κανείς δεν αμφισβητούσε την κατάληξη, προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν από την αρχή το αποτέλεσμα. Σφύριζαν μόνο μερικά από τα πιό οφθαλμοφανή φάουλ του Παναθηναϊκού και τιμωρούσαν και την παραμικρή επαφή των παικτών της Καβάλας.
- Η κατάσταση στην εξέδρα ήταν αφόρητη. Κατανοώ την ανάγκη της διοίκησης να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, όμως, το να εκδίδεις τουλάχιστον 50% περισσότερα εισιτήρια των 40€ - τα ακριβά - σε εκθέτει απέναντι σ' αυτούς που καταβάλλουν αυτό το ποσό και δεν βρίσκουν θέση. Πήγα στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και βρήκα μια σχετικά καλή θέση. Σε λίγο, στριμωχτήκαμε σαν σαρδέλλες, γέμισαν οι διάδρομοι ασφυκτικά, καθώς και κάθε ελεύθερος χώρος πέραν του αγωνιστικού. Φυσικά, για ασφάλεια ούτε λόγος.
- Υπήρχε η πλήρης ανοργανωσιά στο θέμα του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων.
Ελπίζω η ομάδα να κάνει τις απαραίτητες νίκες ώστε να μείνει στην κατηγορία και να δοθεί χρόνος στη διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των φιλάθλων.
blog comments powered by Disqus