Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις...

Μετά από ώριμη σκέψη η επιτροπή αποφάσισε ότι τα 35-40€/άτομο είναι πάρα πολλά και δεν μπορεί στη λογική του "έλα, μωρέ, μια φορά στα τόσα χρόνια, ας δώσω και 100€" να δεχθεί τέτοια ψηλή χρέωση. Επειδή ο χρόνος πλησιάζει και ο χώρος που αποφασίστηκε να γίνει η εκδήλωση του Σαββάτου έχει πολλά πλεονεκτήματα (σχεδόν prive χώρος, beach-bar, χαλαρός ιδιοκτήτης), αποφασίστηκε δυο-τρία άτομα να επισκεφθούν και πάλι την Τρίτη τον ιδιοκτήτη και να διαπραγματευθούν καλύτερη τιμή. (Να μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες συναντήσεις μας στον χώρο, φάγαμε και ήπιαμε με 15€/άτομο). Στην ανάγκη, δεν θα κάνουμε μπουφέ, αλλά ατομικές μερίδες με επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα πιάτα, δυο σαλάτες ανά τέσσερα άτομα και δυο συνοδευτικά (π.χ. κασεροκροκέτες και φέτα) ανά τέσσερα άτομα. Έτσι, υπολογίζουμε ότι το κόστος δεν θα ξεπεράσει με τίποτε τα 25€/άτομο. Μην ξεχνάμε ότι δεν θα βρεθούμε για να φάμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να μας τον πιάσουν άγρια.
Μια ακόμη διαφοροποίηση προτείνεται για το πρόγραμμα της Κυριακής: Επειδή η ώρα που θα τελειώσουμε από το σχολείο θα είναι περίπου 12 το μεσημέρι, να αντικατασταθεί ο καφές με ούζο και τσίπουρο σε κάποια από τις ταβέρνες της παραλίας ή στην κυρα-Βαγγελιώ ή κάπου αλλού κοντά. Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε και καμμιά άλλη γνώμη. (Και παρακαλούμε θερμά, όσο πιο γρήγορα γίνεται, οριστικοποιήσεις για συμμετοχή ή όχι).

3 comments:

Costas Loupas είπε...

Καλη η ιδεα του ουζου, ισως οπως κατηφορισουμε απο το σχολειο παμε σε μια παραλιακη ταβερνα κοντα στα ψαραδικα?
Συμφωνω οτι το μερος της συναντησης ειναι ιδανικο. Για την τιμη ειναι δυσκολο. Απο την μια μερια το μια φορα στα 30 χρονια και απο την αλλη οτι δεν θελουμε να μας πιασουν τον οπισθιο.
Αυτο ισως που χρειαζεται να παρουμε υποψη ειναι οτι θα εχουμε το μαγαζι για μας και η τιμη καλυπτει αυτο, συν φυσικα το κοστος του μπουφε.
Η τελευται λεξη ειναι με την επιτροπη και οπως λες Νικο, δεν παμε για φαγητο, τα εδεσματα ειναι συνοδευτικα. Το κυριως μενου ειναι οι 50 συμμαθητες.

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Ίσως δεν έγινε κατανοητό, αλλά το σωστό είναι ότι δεν θα κλείσουμε το μαγαζί. Απλώς, θα αποκλείσουμε την παρουσία άλλων καβαλιωτών, αλλά όχι και των Γερμανών ενοίκων του ξενοδοχείου (μια-δυο παρέες σε μια άκρη).

Costas Loupas είπε...

Ισως να το κλεινουμε ουσιαστικα αν οχι πραγματικα. Απλα θελω να πω οτι ισως η τιμη περιλαμβανει και αλλα περα απο ποτο και φαγητο και ο ιδιοκτητης να θελει να τα καλυψει.
Φυσκια δεν εχω ιδεα το τι ακριβως σκεφτεται ο ιδοκτητης και οπως εχουμε πει αλλες φορες, η επιτροπη εχει carte blanche στις διαπραγματευσεις on behalf of the hoi polloi.