Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Για την ΒΦΛ

Μια και αυτα που διαδραματιζονται στη ΒΦΛ εχουν αμεση επιδραση για εναν συμμαθητη μας και ειμαι σιγουρος οτι ολοι ξερουμε αλλα ατομα που δουλευουν εκει ας παμε για λιγο εκτος θεματος.


Υπαρχει η κυνικη αντιμετωπιση με ολιγον black humour με την ενοια αυτο που συμβαινει στη ΒΦΛ συμβαινει σε ολο τον κοσμο οπου οι δουλεις πανε σε χωρες με φθηνα μεροκαματα. Εγω ζω σε μια οικονομια που εχει χασει εκαντονταδες χιλιαδες δουλεις σε χωρες της Ασιας.

Δεν εχω παρακολουθησει τις εξελιξεις αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι οποτε διαβαζω κατι η λυση αναμενεται να δοθει την επομενη εβδομαδα/μηνα/εξαμηνο αλλα για καποιο λογο ο αρμοδιος υπαλληλος/υπουργος εχει καποια αλλα προβληματα και το θεμα της ΒΦΛ αναβαλλεται. Μου κανει εντυπωση το οτι κανενας δεν εχει τα α******* να πει στους υπαλληλους της ΒΦΛ - οτι το εργοστασιο κλεινει/οτι το εργοστασιο παραμενει ανοικτο και αυτο ειναι το σχεδιο. Δεν ειναι δυνατον αυτη η ημιθανης κατασταση να συνεχιστει που ουσιαστικα σημαινει οτι το εργοστασιο θα κλεισει αλλα κανενας δεν τολμα να το πει ανοικτα.

Ανεξαρτητα το τι νομιζει ο καθενας για το ποια ειναι η λυση του προβληματος, νομιζω οτι πρεπει να υποστηριξουμε ηθικα τον Νικο και τους συναδελφους του στην προσπαθεια τους για μια λυση παρα αυτο το τρεναρισμα αποφασεων.


3 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και με εκπλήσσει το γεγονός ότι παρ' όλο που βρίσκεσαι μακριά έχεις αντιληφθεί πλήρως την ουσία του προβλήματος. Υπενθυμίζω ότι δεν είμαι ο μόνος από τους συμμαθητές μας που εργάζομαι στη Β.Φ.Λ. Εδώ είναι ακόμη ο Ταουσάνης, ο Καφετζόπουλος, ο Καρασταμάτης, ο Αϊτσίδης και ίσως και άλλοι που τώρα μου διαφεύγουν.

Costas Loupas είπε...

Αν και γενικα ειμαι αισιοδοξος, σε αυτη την περιπτωση θα ελεγα οτι η αναζητηση αλλων εργασιακων ευκαιριων το συντομοτερον δυνατον επιβαλλεται.
Φανταζομαι οτι στην Καβαλα δεν υπαρχουν πολλες εγασιακες ευκαιριες και σε συνδιασμο με την ηλικια μας κανει την κατασταση ποιο δυσκολη.
Good luck, you are going to need it!

Παναγιώτης Κ. είπε...

Η συμπαρασταση σε καθε δυνατο επιπεδο ειναι δεδομενη, οπως αλλωστε πιστευω και απο τον περισσοτερο κοσμο της καβαλας, το θεμα ειναι τι γινεται για να νοιωσουν οι οποιοι υπευθυνοι λιγη πιεση για αυτο το θεμα.
Μια ιδεα ειναι να μαζευτουν οσοι συμπαριστανται στους εργαζομενους στην ΒΦΛ, και θα πρεπει να ειναι αρκετες χιλιαδες μιας και οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι της ΒΦΛ ειναι μια σημαντικη οικονομικη πνοη στην αγορα της Καβαλας, και, μια συγκεκριμενη ημερομηνια, να αποσυρουν το 50% των καταθεσεων τους απο τις συγκεκριμενες τραπεζες σαν προειδοποιηση. Αν ομως δεν οργανωθει σωστα θα ειναι μπουμεραγκ, γι' αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ.