Τρίτη 8 Μαΐου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ 10 ΜΑΪΟΥ

Σε συνέχεια της προτροπής του Νίκου, και κατόπιν εισήγησης του Απόστολου, προτείνω η συνάντηση της Πέμπτης 10/5 να πραγματοποιηθεί στον ΓΙΩΡΙΚΑ, εις ανάμνηση της συνάντησης του 1990.
Θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά που έθεσε ο Νίκος, καθώς επίσης και ο καθορισμός και συντονισμός των επιμέρους θεμάτων με την δημιουργία υποεπιτροπών, με σαφώς καθορισμένους στόχους....κλπ...κλπ...(για όσους δεν κατάλαβαν, ας διαβάσουν το σχόλιο που είμαι σίγουρος πως θα βάλει ο Νίκος παρακάτω. Αν όχι θα επανέλθω).

2 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Σήμερα αναγκάζομαι να στείλω προκαταβολικά τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην επιτροπή, αφού θα απουσιάσω αύριο το βράδυ. Ο συμμαθητής σας είναι υποχρωμένος να αγωνιστεί σε άλλο επίπεδο στην κατεύθυνση της σωτηρίας της εργασίας του (Κώστα, το ξέρω ότι αυτά είναι τελείως έξω από τη λογική που έχεις διαμορφώσει, αλλά δυστυχώς, εδώ στον τρίτο κόσμο οι δυνατότητες για δουλειά δεν περισσεύουν). Έτσι απόψε στις 11 ξεκινάμε όλοι οι εργαζόμενοι στη Β.Φ.Λ. για Αθήνα να διεκδικήσουμε τον καταρτισμό ενός σχεδίου διαχείρισης-σωτηρίας της επιχείρησης. Αύριο το πρωί θα είμαστε έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για να πιέσουμε σε συνάντηση με τον Υπουργό να δοθεί λύση στο πρόβλημα της Βιομηχανίας. Μετά απ' αυτό θα επιστρέψουμε στην Καβάλα, όπου υπολογίζουμε να είμαστε περίπου στις 2 με 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Άρα εκ των πραγμάτων με μεγάλη μου λύπη δεν μπορώ να παρευρεθώ στη συνάντηση της Πέμπτης.

Costas Loupas είπε...

Εαν ημουν τζογαδορος θα στοιχηματιζα οτι δεν προκειται να γινει τιποτα.
Εχει σκεφθει ο συλλογος των εργαζομενων να προσπαθησει να αγορασει το εργοστατιον? (Management buyout). Εαν οντως οι εργαζομενοι πιστευουν οτι υπαρχει μελλον σε αυτο το εργοστασιο ισως θα πρεπει να επενδυσουν οι ιδιοι μια και οι παροντες μετοχοι φαινεται οτι προτιμουν να το κλεισουν παρα να επενδυσουν.
Ισως αυτη να ειναι μια αγγλοσαξωνκιη ιδεα αλλα ισως το κρατος δεν μπορει να ειναι η λυση για ολα τα προβληματα.