Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ο νικητης τα παιρνει ολα

Η Ισπανια επαιξε καλο ποδοσφαιρο και ηταν υπεροχο μια τετοια ομαδα τελικα να κερδισει ενα τροπαιο.
Το 'πραγματικο/ασχημο' ποδοσφαιρο που επαιξε η Ελλαδα το 2004 ηταν καλο για εμας τους υποστηρικτες της αλλα για ολους τους αλλου φιλαθλους ηταν βαρετο και αρνητικο.
Ηταν επακολουθο οτι αυτη η μεθοδολογια απετυχε οικτρα φετος.

Viva Espana

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Euro 2008

Πριν απο 4 χρονια οι ελληνοκυπριοι της περιοχης ξεχινονταν στους δρομους για να πανιγυρισουν τα συνεχως καλα αποτελεσματα της Ελλαδος στην Πορτογαλια.
Φετος ηταν η σειρα των τουρκοκυπριων που πανηγυρισαν τα αποτελεσματα της τουρκιας.
Την περασμενη Παρασκευη ημουν σε ενα παμπ οπου οι νεαροι τουρκοι ειχαν δημιουργησει μια πανηγυρικη ατμοσφαιρα που εγινε ακομα ποιο ξεφρενη με το αποτελεσμα.

Δυστηχως παντα υπαρχει μια αλλη μερια σε αυτες τις 'εθνικες' εκδηλωσεις με βανδαλισμους σε μαγαζια αλλων εθνικοτητων και πρεπει να πω οτι αυτο δεν ειναι κατι που κανουν μελη μιας μονο εθνικης κοινοτητας.

Επισης καπως με παραξενευει η θερμη υποστηριξη μιας χωρας οπου περα απο την (σχετικα) κοινη γλωσσα για την συντριπτικη πλειοψηφια ειναι απλως κατι που εχουν διαβασει σε βιβλια.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ενας χρονος - ενα μυνημα απο τον Νικο Ραικο

Αγαπημένοι μου συμμαθητές,

παίρνοντας αφορμή από την συμπλήρωση ενος χρόνου από την ιστορική συνάντησή μας μετά από 30 χρόνια από την αποφοίτησή μας,θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας και για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου.

Έμαθα πράγματα,που ποτέ δεν θα μπορούσα να φαντασθώ,άκουσα πράγματα από άτομα που δεν θα περίμενα στο παρελθόν και επιβεβαίωσα αυτά που είχα γράψει στην επιστολή μου,που δημοσιεύτηκε στο site μας, και με το παραπάνω.

Πιστεύω ότι η μπάλα - ομάδα,καμμία σχέση ή συνειρμός με το EURO,του 30xronia.blogspot.com έγινε πιο συμπαγής και πολύ πιο δύσκολο να ξεφουσκώσει με το πέρασμα του χρόνου.

Η δύναμή της μπορεί να υπερνικήσει το εμπόδιο της απόστασης και να βοηθήσει τα μέλη της,όσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί,στα προβλήματα που πιθανόν ν' αντιμετωπίζουν.

Αυτό το λέω και το πιστεύω από προσωπική εμπειρία.Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω ότι αυτό που έγινε στις 23/06/2007 αποτέλεσε μία καινούργια αρχή για την επανασύνδεσή μας,που διακόπηκε το καλοκαίρι του 1977,για λόγους ανώτερους της θελήσεώς μας.Με την προσμονή μιας συνάντησης και με πραγματική φιλική αγάπη

Νίκος Ράικος

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Χωρα μαιμου με πολιτικους μαιμουδες

Γελασα πολυ οταν διαβασα οτι ενα στελεχος του κυβερνητικου κομματος πιαστηκε με πτυχιο μαιμου. Ο λογος ειναι οτι ενα απο τα προηγουμενα ονοματα του "πανεπιστημιου" ηταν University of Palmers Green.
Palmers Green ειναι η περιοχη του Λονδινου που μενω και θυμαμαι οταν πριν αρκετα χρονια που ειχα ακουσει για αυτο το πανεπιστημιο μαιμου, στη διευθυνση που εδιναν υπηρχε ενα παμπ το οποιο μαλλον θα ηταν το Student Union Bar!
Το χειροτερο ειναι οτι εαν ψαξεις το Ιντερνετ για αυτο το πανεπιστημιο θα βρεις πολλα βιογραφικα οπου με υπερηφανεια δηλωνουν διαφορα πτυχια απο το 'πανεπιστημιο'

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Με τις δικες της λεξεις

Γέννηση "Από δρυ παλιά κι από πέτρα"

Η ΔΡΥΣ γεννήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ζυγίζει 820 γραμμάρια.

Όταν την πρωτοπήρα στα χέρια μου, την ξεφύλλιζα, την ψαχούλευα και σκεφτόμουν.

Έψαχνα από πού έσταζε λύπη και λέρωνε τη χαρά μου. Ανακάλυψα σε μια γωνιά τον αποχωρισμό μας λυπημένο. «Φεύγει η Δρυς μας» στάθηκα μπροστά του και του είπα. «Άσ’ τηνα να φύγει», συνέχισα τρυφερά, «πρέπει να ελαφρώσουμε επιτέλους η μία από την άλλη».

Το ίδιο είπα και στην ίδια: «Δεν μπορώ να σε κρατάω άλλο, Δρυς. Παραβάρυνες!» της είπα και την άφησα. «Σε αφήνω σε καλά χέρια», την καθησύχασα. «Τόσοι φίλοι υπάρχουν γύρω σου!»

Από την περασμένη εβδομάδα, η Δρυς οριστικά έφυγε από μένα. Καταγράφηκε επισήμως με το όνομα «Από δρυ παλιά κι από πέτρα». Πάει, βγήκε και δεν γυρίζει πίσω.Όπως όλα τα βιβλία, η Δρυς θα καταλήξει στο ράφι.

Της αξίζει πριν, λίγο φως. Αυτό είπαμε με τον μαιευτήρα της κ. Θανάση Ψυχογιό και την επιστημονική ομάδα του. Έτσι, και σε πανώ θα την αναρτήσουν, και σε περιοδικά χωμένη στις σελίδες τους θα την στριμώξουν, και θα το μπουμπουνίσουν σε όλη την Θεσσαλία από το ραδιόφωνο, και σε καράβια που ταξιδεύουν στο Αιγαίο θα την ταξιδέψουν.

Όσο η Δρυς ταξιδεύει στο νου και στις καρδιές των αναγνωστών της, εγώ θα κάθομαι στην ακρούλα και θα την παρατηρώ. Με σταυρωμένα τα χέρια, θα χαμογελώ βλέποντας τους φίλους μας και τους, άγνωστους σε μας, φίλους των φίλων μας να την οδηγούν στράτα-στρατούλα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε νέο βήμα που θα βοηθάτε τη Δρυ μου να κάνει. Κι ας μην την φέρνουν προς εμένα τα βήματα. Κι ας φεύγει η Δρυς από μένα. Άλλωστε γι’ αυτό την δημιούργησα, για να φύγει από εμένα! ...Ας πετάξει, λοιπόν, ελεύθερη... ...αν είναι για το καλό της, τι άλλο να ευχηθεί ένας γονιός...

Νοελ Μπαξερ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Παπανδρεου και Σημιτης

Δεν εχω διαβασει περα απο τους τιτλους τις λεπτομερειες αυτης της υποθεσης. Νομιζω ομως οτι τεως πρωθυπουργοι πρεπει να φευγουν απο το προσκηνιο.
Εδω ο Τονι Μπλερ την ημερα που παραιτηθηκε απο πρωθυπουργος, παραιτηθηκε και απο βουλευτης και ασχολειται με αλλα πραγματα.
Θα υπαρχουν παντα διαμαχες μεταξυ πρωην κα νυν αλλα νομιζω οτι οι πρωην πρεπει να αποδεχονται οτι οι νυν εχουν τον ελεγχο.
Και φυσικα τετοια θεματα εκτοπιζουν πολυ ποιο σημαντικα θεματα πχ γιατι η Εθνικη εχασε, καλοκαιρινες διακοπες, ακριβεια κτλ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ...............

Αφιερωμένο στην Εθνική μας.
Χωρίς άλλα λόγια..........
http://www.youtube.com/watch?v=8R0LzxqbYtE
Απλά άπαιχτοι.........

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ο ιάπωνας...........

Φθινόπωρο και πρώτη μέρα στα θρανία για τους μαθητές του αμερικανικού κολεγίου. Η δασκάλα παρουσιάζει στα αμερικανάκια έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι (γιο του διευθυντή της Σόνυ) και το μάθημα αρχίζει με μικρές ερωτήσεις ιστορίας.

«Για να δούμε λοιπόν, πόσο καλοί είστε στην αμερικανική ιστορία;» λέει η δασκάλα. «Ποιος είπε ‘δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο’;»

Κάποιοι μουρμουρίζουν αλλά κανείς δεν σηκώνει το χέρι του, εκτός από τον καινούριο:

«Ο Πάτρικ Χένρυ το 1775 στη Φιλαδέφεια», απαντά.

«Μπράβο Σουζούκι, και ποιος είπε: ‘Κυβέρνηση του λαού, από το λαό και για το λαό’;», ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.

«Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863 στο Γκέτυσμπουργκ», απαντά και πάλι ο Σουζούκι.

Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει: «Ντροπή σας! Ο Σουζούκι είναι γιαπωνέζος και ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας!»

Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια μικρή φωνή από τα πίσω θρανία: «Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε όλοι, μαλάκες γιαπωνέζοι!»

«Ποιος το είπε αυτό;;;» ρωτάει αυστηρά η δασκάλα.

Ο Σουζούκι σηκώνει το χέρι του και χωρίς να περιμένει λέει: «Ο στρατηγός Μακάρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα, το 1982 στη γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς.

Η τάξη βυθίζεται στη σιωπή. «Θέλω να ξεράσω», ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή.

«Ποιος το είπε αυτό;;;» ξαναρωτάει με το ίδιο βλοσυρό ύφος η δασκάλα.

Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι: «Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος, στον πρωθυπουργό Τανάκα κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο το 1991».

Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει: «Ρε δε μας παίρνεις καμιά πίπα, λέω γω!!!»

Και ο Σουζούκι, ψύχραιμα: «Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λουίνσκι, το 1997, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου».

Δυο τρεις μαθητές πετάγονται και φωνάζουν: «Α γαμήσου ρε μαλακισμένο, Σουζούκι».

Ατάραχος ο γιαπωνέζος ξαναπαντάει: «Valentino Rossi, παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, rally Νότιας Αφρικής, το 2002».

Κόλαση στην τάξη, οι μαθητές ουρλιάζουν και πετάνε καρέκλες, η δασκάλα έχει σωριαστεί λιπόθυμη και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο διευθυντής: «Ε, μα την Παναγία δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο».

Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, το 2004, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του».

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Δημοσια εργα επ'ευκαιριας της ιστοριας με την Ζημενς

Φιλη μου εστειλε το παρακατω κειμενο που δημοσιευθηκε σε καποιο μπλογκ

Η κυνική αλήθεια που έχει ακουστεί από Γερμανικούς κύκλους στην Ελλάδα, παραμένει: το νομικό μας πλαίσιο, οι ασάφειες, οι εφαρμογές, η δημόσια διοίκηση, οι νομαρχίες με τις άδειες κυκλοφορίας, οι επιτροπές των υπουργείων, οι ειδικοι μανδαρίνοι, όλο το σύστημα, είναι σχεδιασμένο με σκοπό την μεγιστοποίηση της μίζας. Δεν υπεραμύνομαι αυτού που λαδώνει, αλλά είναι σε μια χώρα σχεδιασμένη εκ βαθέων για να λαδώνονται οι αξιωματούχοι της, και ανταποκρίνονται.

Τα «έργα» δεν γίνονται με μικρό παρεπόμενο τις μίζες και τις ιδιοτέλειες. Τα έργα γίνονται με βασικό κίνητρο τις μίζες, και παρεπόμενο το έργο το ίδιο. Η απόλυτη μαφία. Για αυτό δεν πάμε μπροστά. Ενα βήμα κάτω και πίσω από την Σικελία στα χειότερά της.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Tελειωσε το ματς

Για εναν ουδετερο θεατη το παιχιδι ηταν οδυνηρο και θα πρεπει να αλλαξαν καναλι απο το πρωτο ημιχρονο.
Δεν εχω δει την Εθνικη απο το 2004 και πρεπει να πω οτι ειμαι απογοητευμενος με το ποδοσφαιρο που παιζει. Τελειως αρνητικο, πασες μεταξυ των αμυντικων για 5 λεπτα ηδη απο το πρωτο ημιχρονο. Καμμια φιλοδοξια να δημιουργησοθν κατι, περιμενουν απο στημενες φασεις να σκοραρουν.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Αρχιζει το ματς

Ετοιμαζομαι να δω το παιχνιδι αποψε. Τα εδω μεσα δεν δινουν και πολλες ελπιδες στην Ελλαδα, ελπιζω η ομαδα να τους κανει να φανε τις λεξεις τους.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Προσοχή στις οδηγίες χρήσης:

Αντιγράφω από το forum του mybike.gr.

Σήμερα το πρωί μου έστειλαν το παρακάτω mail.
Ποτέ δεν είχα προσέξει τις οδηγίες χρήσης...


Έχετε προσέξει ποτέ τις οδηγίες χρήσης σε προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουμε; Όχι; Καλά θα κάνετε να δίνετε περισσότερη σημασία γιατί μερικές έχουν πολύ γέλιο. Σας αναφέρουμε τις σημαντικότερες που εντοπίσαμε:

1. Εμφανίστηκε σε σακουλάκι με γαριδάκια:
'Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός'.
(Α, ωραία. Θα ζητήσω από τον ψιλικατζή να ανοίξω το σακουλάκι χωρίς να το πληρώσω...)

2. Σε πιστολάκι για τα μαλλιά:
'Μην το χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια του ύπνου'.
(Τώρα κατάλαβα γιατί ξυπνάω χτενισμένος...)

3. Σε σαπούνι ελληνικής παραγωγής:
'Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι'.
(Κρίμα γιατί είχα στο μυαλό μου να το χρησιμοποιήσω για φρυγανιά...)

4. Σε κατεψυγμένο φαγητό:
'Πρόταση σερβιρίσματος: Ξεπαγώστε το'.
(Πες το βρε άνθρωπε μου και μου φαινόταν σκληρό!)

5. Σε κάλυμμα κεφαλιού για ντους:
'Προσοχή: Χωράει μόνο ένα κεφάλι'.
(Θα το έχω υπόψη μου όταν πετύχω τη Λερναία Yδρα)

6. Σε πακέτο με γλυκό τιραμισού (τυπωμένο στον πάτο):
'Μην το αναποδογυρίζετε'.
(Πολύ αργά...)

7. Σε υπνωτικό χάπι:
'Παρενέργειες: Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία'.
(Πλάκα μου κάνεις

8. Σε αποκριάτικη παιδική στολή Σούπερμαν:
'Φορώντας αυτή τη στολή δε μπορείς να πετάξεις'.
(Εδώ μου καταστρέφεται τη μεγαλύτερη παιδική φαντασίωση!)

9. Σε πακέτο ξηρών καρπών:
'Οδηγίες: Ανοίξτε το πακέτο, φάτε τους ξηρούς καρπούς'.
(Δεν κατάλαβα...)

10. Σε κουβέρτα:
'Να μη χρησιμοποιείται για προστασία σε τυφώνες'.
(Σε σεισμούς μπορώ να σκεπαστώ

11. Σε καθρέφτη αυτοκινήτου:
'Θυμήσου: Τα αντικείμενα στον καθρέφτη είναι στην πραγματικότητα πίσω σου'.
('Η εγώ οδηγώ ανάποδα ή όλοι οι άλλοι...)

12. Στο καπάκι μπουκαλιού με γάλα:
'Αφού ανοιχτεί, κρατήστε το όρθιο'.
(Το ποτήρι θα γεμίσει με τη βοήθεια της βαρύτητας...)

13. Σ' ένα σπρέι για έντομα:
'Αυτό το προϊόν δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα'.
(Οπότε αν η κατσαρίδα ξαναζωντανέψει, χρησιμοποιήστε την παντόφλα...)

14. Σε μερικές βάσεις μπουκαλιών γνωστού αναψυκτικού:
'Ανοίξτε απ' την άλλη μεριά'.
(Και στην άλλη μεριά που πήγα πάλι δεν ανοίγει...)

15. Σε ένα μπλέντερ:
'Να μη χρησιμοποιηθεί για την άλλη χρήση'.
(Πονηροί...)

16. Σε ένα κουτί φιστίκια:
'Προσοχή. Περιέχει φιστίκια'.
(Εγώ τσιγάρα ήθελα...)

17. Στη συσκευασία σίδερου σιδερώματος:
'Μη σιδερώνετε τα ρούχα ενώ τα φοράτε'.
(Τώρα κατάλαβα γιατί έχω κάτι εγκαύματα στα χέρια...)

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Πάλι χάλια περάσαμε....





Πέμπτη βράδυ, και οι συνήθεις ύποπτοι επιδόθηκαν σε ασυνήθιστη ψαροφαγία. Κυρά Βαγγελιώ, λοιπόν, και όσοι δεν ήρθαν, έχασαν...

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Ο ιστιακος κομβος του δημου

Απο περιεργεια εριξα μια ματια στον δημοτικο κομβο.
Ο δημαρχος υποδεχεται τους επισκεπτες με τις συνηθεις κουβεντες περι τεχονολογικης εξελιξης και τελειωνει με 'Θέλουμε την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στην υπηρεσία του πολίτη, την πόλη μας πρωτοπόρα στην on line εξυπηρέτηση.'

Φυσικα ολα αυτα ειναι αδειες κουβεντες μια και υπαρχουν 5 ανακοινωσεις για το 2008, που βασικα σημαινει οτι το στησανε και το παρατησανε. Δενξ ερω απο που να ξεκινησω πχ σαν επιχειρηση θελω να δω τις προκυρηξεις. Υπαρχουν 2 απο το 2007!
Αμφιβαλλω αν σαν δημοσιος κομβος με το μπλε background, animated gifs (so mid-90s) ειναι δυνατο να εξυπερετησει ατομα με ειδικες αναγκες.

Το περισσοτερο περιεχομνο φαινεται να ειναι απο το 2003/2004 και σιγουρα μερικα πραγματα δεν αλλαζουν αλλα το ΔΗΠΕΘΕ μαλλον αλλαζει τα εργα του.

Και μιλανε για εφημεριδες, φυλλαδια κτλ, οταν υπαρχει ενα μεσο που με μικρο κοστος μπορει να δωσει πολλες πληροφορις. Πρεπει να ομολογησω οτι δεν εχουν ολοι ιντερνετ αλλα ολοι ξερουν καποιον που εχει.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράρχηση των ειδήσεων σε σοβαρό κανάλι με πρωτοκλασάτο δημοσιογράφο.

1η είδηση: Η δολοφονία του Σεργιαννόπουλου (κόκα + σεξ: ΠΟΥΛΑΕΙ).

Τελευταία είδηση:
Η μετά από 45 χρόνια δικαίωση των συγγενών των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις κατοχής στο Δίστομο, και η υποχρέωση του Γερμανικού κράτους σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 28 εκ. € (περασμένα – ξεχασμένα: ΔΕΝ ΓΑΜΕΙΣ…….)

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Πτυχια και εργασια

Διαβαζω οτι οι συνοριοφυλακες ζητησαν και πετυχαν αναγνωριση πτυχιων για οικονομικη και βαθμολογικη εξελιξη.
Αυτο με παραξενευει μια και δεν μπορω να σκεφτω το αναλογο αντικειμενο που το πτυχιο χρησιμευει στην δουλεια του συνοριοφυλακα.
Ηταν απαιτηση προσληψης το πτυχιο για αυτη την δουλεια? Δεν το φανταζομαι.
Συνεπως 2 ατομα που κανουν την ιδια δουλεια πληρωνονται διαφορετικα ποσα μια και ο ενας εχει ενα ασχετο πτυχιο και ο αλλος οχι.
Καταλαβαινω το πτυχιο να λογαριαζεται οταν κανεις αιτηση για μια δουλεια αλλα η παρα περα εξελιξη (οικονομικη και βαθμολογικη) πρεπει να βασιζεται στις ικανοτητες και οχι στον αριθμο πτυχιων, μεταπτυχιακων κτλ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Τιτανικος

Υπαρχει μια αγγλικη εκφραση που μου θυμιζει την κατασταση στο δημο. "Rearranging the deck chairs on the Titanic".
Βλεπω οτι ακομα και τα μεσα ενημερωσης που ειναι ιδεολογικα φιλικα στην ηγετικη παραταξη του δημου, εχουν αρχισει να γραφουν για πραγματα στον δημο που δεν πανε καλα και αυτο μαλλον θα ειναι η αρχη του τελους για την ηγετικη παραταξη.
Οι ασχημες σχεσεις δημαρχου/νομαρχη βλαπτουν την πολη και νομιζω οτι και οι δυο χρειαζεται να βαλουν στην ακρη πολιτικες και προσωπικες αντιπαθειες και να δουλεψουν για τους Καβαλιωτες.
Η πισινα ειναι ενα τετοιο παραδειγμα οπου η συνεργασια χρειαζεται ωστε αυτο το εργο να ειναι διαθεσιμο για την Καβαλα.
Θα μπορεσει ο δημαρχος να ανατρεψει το ασχημο κλιμα πριν ειναι αργα?