Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Τιτανικος

Υπαρχει μια αγγλικη εκφραση που μου θυμιζει την κατασταση στο δημο. "Rearranging the deck chairs on the Titanic".
Βλεπω οτι ακομα και τα μεσα ενημερωσης που ειναι ιδεολογικα φιλικα στην ηγετικη παραταξη του δημου, εχουν αρχισει να γραφουν για πραγματα στον δημο που δεν πανε καλα και αυτο μαλλον θα ειναι η αρχη του τελους για την ηγετικη παραταξη.
Οι ασχημες σχεσεις δημαρχου/νομαρχη βλαπτουν την πολη και νομιζω οτι και οι δυο χρειαζεται να βαλουν στην ακρη πολιτικες και προσωπικες αντιπαθειες και να δουλεψουν για τους Καβαλιωτες.
Η πισινα ειναι ενα τετοιο παραδειγμα οπου η συνεργασια χρειαζεται ωστε αυτο το εργο να ειναι διαθεσιμο για την Καβαλα.
Θα μπορεσει ο δημαρχος να ανατρεψει το ασχημο κλιμα πριν ειναι αργα?

3 comments:

Παναγιώτης Κ. είπε...

Διαχρονικά ο νομάρχης δεν τα πηγαινε καλά με κανένα δήμαρχο.........
Τα συμπεράσματα δικά σας......

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Επειδή δεν μου αρέσουν σκέψεις του τύπου "η λύση είναι κάπου στη μέση", νομίζω ότι η ιστορία με το κλειστό κολυμβητήριο έχει ως εξής: Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε μετά από αίτημα του Δήμου, με χρήματα του κράτους που διοχετεύθηκαν μέσω της Νομαρχίας για λογαριασμό του Δήμου. Επομένως, νομίζω, ο Δήμος έχει την ευθύνη της λειτουργίας του. Το ότι ο σημερινός Δήμαρχος δεν ήταν τότε στο προσκήνιο δεν λέει τίποτε αφού ο Δήμος είναι οργανισμός με συνέχεια και όποιος αναλαμβάνει το τιμόνι του, αναλαμβάνει να διορθώσει και τις στραβοτιμονιές του προηγούμενου ή και των προηγούμενων.
Νομίζω ότι θα πρέπει να μάθουμε πώς λειτουργούν αντίστοιχα κολυμβητήρια σε άλλες πόλεις (Πάτρα, Καλαμάτα, Βόλος, Ξάνθη και όπου αλλού υπάρχουν) αν και μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μην παίρνουν καθόλου κρατικές επιχορηγήσεις, όπως είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός. Προσωπικά, μου φαίνεται πολύ δύσκολο οι Δήμοι να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου το τεράστιο κόστος λειτουργίας των κλειστών κολυμβητηρίων τους - πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά και Δήμους της Πελοπονήσου!

Costas Loupas είπε...

Ο προηγουμενος δημαρχος λεει πολλα και διαφορα. Εχει κανει σχολια για το συγγεκριμενο θεμα?