Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ο νικητης τα παιρνει ολα

Η Ισπανια επαιξε καλο ποδοσφαιρο και ηταν υπεροχο μια τετοια ομαδα τελικα να κερδισει ενα τροπαιο.
Το 'πραγματικο/ασχημο' ποδοσφαιρο που επαιξε η Ελλαδα το 2004 ηταν καλο για εμας τους υποστηρικτες της αλλα για ολους τους αλλου φιλαθλους ηταν βαρετο και αρνητικο.
Ηταν επακολουθο οτι αυτη η μεθοδολογια απετυχε οικτρα φετος.

Viva Espana

3 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Ένας ψύχραιμος φίλαθλος, και όχι οπαδός, από το δέκατο λεπτό της χθεσινής συνάντησης θα έδινε σοβαρό προβάδισμα στην Ισπανία, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην τύχη.
Η Ισπανία, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν η φοβερή ομάδα. Είχε, όμως, εξαιρετική μεσαία γραμμή και πολύ καλή άμυνα και απίστευτα καλή φυσική κατάσταση, πράγμα που είναι σπάνιο για παίκτες τόσο υψηλού επιπέδου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Στον αντίποδα, η Γερμανία ξέμεινε από δυνάμεις!!! Ο superstar Μπάλακ ήταν σκιά του εαυτού του (Μου θύμησε τον Ζιντάν του 2004). Ακόμη, η Γερμανία στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι βασιζόταν στο κλείσιμο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής και από κει και πέρα, διαφυλάσσοντας το "0" στην άμυνα, είχε επεξεργαστεί τέσσερεις ή πέντε τρόπους αντεπίθεσης. Μπορεί έτσι να κέρδισε στον ημιτελικό την (αποδεκατισμένη) Τουρκία, αλλά απέναντι στην Ισπανία δεν είχε και πολύ τύχη.

Costas Loupas είπε...

H γερμανικη αμυνα ηταν ασχημη και πρεπει να πω το οτι καταφεραν να φτασουν στον τελικο ειναι απιστευτο αλλα απο την αλλη μερια ηταν ο 13ος τελικος για τους γερμανους.
Ειναι στο DNA των γερμανων να παλευουν μεχρι το τελος. Οι τουρκοι φανταζομαι οτι θα ηταν απογοητευμενοι οτι εχασαν απο μια τεταια ομαδα.

Παναγιώτης Κ. είπε...

Δυστυχώς για την Ελλάδα, η παροιμία: μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακιά του ώρα, δεν επαληθέυτηκε...........το ¨κλέψαμε¨ μιά, την δεύτερη μας πήραν πρέφα.....
Σωστή η Ισπανία, και δίκαιη η κούπα που σήκωσε, θα ήθελα όμως να δώ στον τελικό την Τουρκία, που έδειξε χαρακτήρα και δυνατότητα ανατροπών, ή την Κροατία, που πλήρωσε ακριβά τον τρίλεπτο ύπνο της μετά το γκόλ στο 119........
Η Γερμανία δεν με έθελξε με την απόδοση της, βασιζόταν πολύ σε έναν κουρασμένο και μάλλον υπερτιμημένο Μπάλακ.
Άντε και για το παγκόσμιο σιγά - σιγά.