Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

No toilets, no votes


Εργασιακες υποχρεωσεις με εφεραν ξανα στην Νοτια Αφρικη για μερικες μερες. Αρχες Μαιου εχουν γενικες εκλογες και υπαρχει μια μεγαλη προσπαθεια για να ενθαρυνουν πολιτες να γραφτουν στους εκλογικους καταλογους και να ψηφισουν.
Καθως οδηγουσα ειδα μια διαφημηση εφημεριδας (Daily Sun) με ενα τιτλο απο την εφημεριδα - No toilets, no votes. Το εψαξα και βρηκα το σχετικο αρθρο. Οι κατοικοι ενος  township (περιοχη που εμεναν μη λευκοι στην εποχη του απαρτχαιντ), εχουν αγανακτησει με τις υποσχεσεις των κυβερνωντων εδω και 20 χρονια οτι θα κανουν κατι για αυτους πχ υπονομους και αποφασισαν να μην εγγραφουν στους κατολογους. Στην φωτογραφια διαδηλωτες με κουβαδες που χρησιμοποιουν αντι για τουαλετες διαδηλωνουν και αρνουνται πλεον να θεωρουνται απο το κυβερνων κομμα (ANC) ως σιγουροι ψηφοφοροι.
Επισης δειχνει τις διαφορετικες αναγκες ανθρωπων στον κοσμο, απλα θελουν κατι που θεωρειται αυτονοητο και σε μια χωρα πλουσια, απο ενα κομμα που εκφραζει τις ελπιδες αυτων που ηταν οι χαμενοι.Ποια ειναι η αναλογη απαιτηση στην Ελλαδα?
blog comments powered by Disqus