Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μύρισε εκλογές..............

Συνέντευξη τύπου δόθηκε  το μεσημέρι στο δημαρχείο, ενόψει έναρξης του έργου που αλλάζει τα δεδομένα στην πόλη της Καβάλας, στην κεντρική οδό Βενιζέλου, από το δημοτικό κήπο μέχρι το Φάληρο, στην κεντρική οδό Ερυθρού Σταυρού, για το ίδιο διάστημα, στον κόμβο Φαλήρου και στο εκεί πάρκο. Το έργο έχει προβληθεί πολλές φορές, αλλά χθες έγινε μία ακόμη υπενθύμιση των όσων σχεδιάζονται να γίνουν μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας παρουσία του εργολάβου Βασίλη Στυλιανίδη, (το έργο θα εκτελεστεί από την κοινοπραξία Στυλιανίδης – Καφετζής), υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση.
Τόσο ο δήμαρχος όσο κι ο Θόδωρος Μουριάδης φάνηκαν ιδιαίτερα διαλλακτικοί για τα ζητήματα που ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα η προσωρινή μεταφορά τμήματος της λαϊκής αγοράς, όταν οι εργασίες φτάσουν στο πάρκιγκ του Διοικητηρίου και τα κυκλοφοριακά δεδομένα που αλλάζουν με τη μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου. Όλα αυτά τα θέματα θ΄ αντιμετωπίστούν αποτελεσματικά και με διάλογο, είπε ο Κωστής Σιμιτσής, αν και η διαβούλευση σε πολλά σημεία των κυκλοφοριακών αλλαγών, φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.
Το έργο – όπως είπε ο δήμαρχος – πέρασε από σαράντα κύματα και σαράντα θάλασσες, μέχρι να μπει στη φάση που θα είναι έτοιμο εάν αρχίσει.
Όπως είπε ο δήμαρχος αλλάζει τη μορφή της πόλης, την κάνει πιο όμορφη και πιο ευχάριστη, ευνοεί την κυκλοφορία και των πεζών. Θέλουμε να δώσουμε αξία σε όλη την περιοχή, της οδού Βενιζέλου και της οδού Ερυθρού Σταυρού, είπε ο Κ. Σιμιτσής.
Ο αντιδήμαρχος Θ. Μουριάδης σημείωσε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 2.179.000 ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ. Αναφέρεται σε μία επιφάνεια 40.000 τ.μ., όπου 500 τ.μ. γίνονται χώροι πρασίνου. «Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης, η Καβάλα να αποκτήσει μία σύγχρονη εικόνα», είπε κ. Μουριάδης. Τόνισε ότι το έργο θα εκτελεστεί σε 12 μήνες, από τη στιγμή που θ΄ αρχίσει – κάτι που πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες του Φεβρουαρίου – η χρηματοδότησή του δε προέρχεται 100% από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Για τα ειδικότερα θέματα της πεζοδρόμησης της οδού Βενιζέλου και της λαϊκής αγοράς, που ένα τμήμα της οποίας πρέπει να μεταφερθεί προσωρινά αλλού, ο δήμαρχος είπε: «Η μονοδρόμηση της Βενιζέλου από τη διασταύρωση με Δαγκλή μέχρι το Φάληρο θεωρείται δεδομένη. Θα υπάρχουν εσοχές για να παρκάρουν οι πελάτες των καταστημάτων. Είναι ένα θέμα για συζήτηση, προς ποια κατεύθυνση θα μονοδρομηθεί η οδός Βενιζέλου. Μάλλον προς την έξοδο, προς τον κόμβο Φαλήρου.
Για τη λαϊκή αγορά συζητάμε με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Θα δούμε πότε θα γίνει η μεταφορά τμήματος της λαϊκής αγοράς, ανάλογα με το πώς θα εκτελεστεί το έργο. Θα είναι μία μεταφορά κατά πάσα πιθανότητα στην παραλία, που θα διαρκέσει ένα ή δύο μήνες. Αν το τμήμα της λαϊκής αγοράς δεν μεταφερθεί στην παραλία, θα μεταφερθεί στο πάρκιγκ της Ροδόπης, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Όλα θα γίνουν με συνεννόηση. Όλοι θα ενημερωθούν έγκαιρα. Το έργο θα ξεκινήσει σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Κατά πάσα πιθανότητα από το πάρκο Φαλήρου».

Πηγή: Proininews.
Αρχίζει το έργο και ακόμη δεν έχει αποφασισθεί η κατεύθυνση της μονοδρόμησης............ Πότε θα αποφασιστεί; Και το ποιο βασικό, από ποιόν; Από κοντόφθαλμα συμφέροντα, από ξεροκέφαλους περίοικους, από πειραματισμούς στου κασίδη το κεφάλι ή (επιτέλους) από κάποιον σοβαρό συγκοινωνιολόγο; 
Στο μεταξύ, το αίσχος της λαϊκής δεν λέει αφήσει το κέντρο να αναπνεύσει ούτε προσωρινά. Έρχεται επισκέπτης για Σ/Κ στην Καβάλα, και φάτσα - μόστρα τον χαιρετίζει το πήξιμο της λαϊκής στην Ερυθρού και κάθε τύπου φορτηγά και "Ντάτσουν" στην παραλία. Θέλουμε και τουρισμό, τρομάρα μας.........

Κατά τα άλλα, στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και, ω τί πρωτότυπο, μέριμνα για την άνετη κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο..... Το παλιό σύνθημα "τζάμια στις Καμάρες" θα το πίστευα ευκολότερα.........


blog comments powered by Disqus