Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Νεα Ευρωπη

Καταφερα μετα απο πολλες αναβολες να δω την εκθεση για τα πορτραιτα το Μανρε'ι' στην Εθνικη Πινακοθηκη Πορτραιτων.
Καθως εβγαινα βρεθηκα αναμεσα σε μια ομαδα νεαρων ανδρων που νομισα οτι ηταν οπαδοι καποιας ομαδας αλλα γρηγορα διαπιστωσα οτι ηταν μελη του English Defence League (EDL)
Το ονομα τα λεει ολα, οργανωση με μισος για καθε ξενο (πιο ειδικα για οτι εινα μη αγγλικο!)
Εκαναν διαδηλωση μπρος στην Downing Str με αφορμη την δολοφονια ενος βρετανου στρατιωτη απο εξτρεμιστες μουσουλμανους.Ενω ο πολιτικος κοσμος της χωρας αντεδρασε ψυχραιμα το EDL κανει τα παντα για να αναψει τα αιματα. Ο αδικοχαμενος στρατιωτης φορουσε μια μπλουσα με το εμβλημα ενος φιλανθρωπικου ιδρυματος (Help for Heroes) που βοηθα τραυματισμενους στρατιωτες με την αποκατασταση τους. Προς τιμη της, η φιλανθρωπικη οργανωση επεστρεψε την δωρεα του αρχηγου του EDL που εγινε με την δολοφονια του στρατιωτη.
Αυτη την εβδομαδα το καναλι Channel 4 εχει ανταποκρισεις απο διαφορα μερη της Ευρωπης. Χθες ηταν απο την Ουγγαρια οπου το κομμα Γιοβικ απαιτει εξοδο απο την ΕΕ, την εξαφανιση ολων των γυφτων και κυριως την καταπολεμηση του Εβρα'ικου λομπυ το οποιο θεωρουν οτι χρηματοδοτει και με καποιον τροπο διευθυνει την κατασταση στην μετα-κομμουνιστικη Ουγγαρια.
Σημερα σειρα ειχε η Ελλαδα και η Χρυση Αυγη για την οποια δεν μπορω να προσθεσω τιποτα περα απο αυτα που ολοι ξερουν.

blog comments powered by Disqus