Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Tου '72 οι εκδρομείς


Συνάντηση επανασύνδεσης αλλά κι ένα ταξίδι στα αμέριμνα χρόνια της νεότητας.Στο παρελθόν που είναι πάντα παρόν κι ας μη το καταλαβαίνουμε. Στο παρελθόν που κρύβεται  στις γωνίες της ψυχής και παραφυλάει στα βαθιά συρτάρια του νού.
Διάβασα σε πρόσφατη ανακοίνωση στον τοπικό τύπο ότι οι απόφοιτοι του 1972 και των δύο Γυμνασίων -Θηλέων και Αρρένων- θα συναντηθούν ξανά, 40 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, την  Παρασκευή  στον Μπάτη. Αν και μεγαλύτεροι από μας κατά 5 σχολικά χρόνια, έχοντας φοιτήσει στο ίδιο κτίριο και με τους ίδιους περίπου καθηγητές  πολλά κοινά έχουμε μεταξύ μας. Ανάμεσά τους πολλοί γνωστοί, φίλοι, αδέρφια και ξαδέρφια.
Τα 30 xronia εύχονται η συντροφιά της Αυγουστιάτικης πανσέληνου να μετατρέψει την ούτως ή άλλως αξιέπαινη προσπάθεια τους σε μιά νύχτα μαγική, γεμάτη χαρά, αναμνήσεις και συγκινήσεις. Εξάλλου διαβάζοντας τα ονόματα των διοργανωτών, θεωρώ ότι η επιτυχία της συνάντησης είναι ήδη δεδομένη.
Υ.Γ. Βλέπω στις φωτογραφίες ότι το Θηλέων -πάντα προχωρημένο-  είχε κάνει συνεστίαση στο ΝΟΚ. Το Αρρένων που να πήγε; Τη δική μας πάντως χρονιά δεν είχαμε κάνει καμιά αποχαιρετηστήρια βραδυνή έξοδο...
blog comments powered by Disqus