Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Quizz

Η ερώτηση:  Σε τι διαφέρουν οι δύο χάρτες;
Η απάντηση: 1. Τον πρώτο (της Καβάλας) τον βρίσκεις μόνο στο περίπτερο του ΕΟΤ, στο  κέντρο                            της  πόλης ενώ τον δεύτερο παντού όπου υπάρχει δημόσιο μέσο συγκοινωνίας                            ή κάποιο αξιοθέατο.
                      2. Ο πρώτος κοστίζει 3 ευρώ ενώ ο δεύτερος διανέμεται δωρεάν.

Να τι περίπου συνέβη: Ο Παναγιώτης φιλοξενεί ένα ζευγάρι Άγγλων τους οποίους γνώρισα κι εγώ. Περνώντας προχτές μπροστά από το περίπτερο του ΕΟΤ, σκέφτηκα  να μπω και να ζητήσω οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο  έχουν σχετικά  με την Καβάλα αλλά και τη Θάσο για να τα δώσω στους φιλοξενούμενους.  Η απάντηση εκ μέρους της υπαλλήλου με άφησε έκπληκτο: κανένα έντυπο ή χάρτης δεν διατίθεται δωρεάν. Όλα είχαν κάποιο κόστος! Το μόνο που μου έδωσε (δωρεάν) ήταν ένα ισχνό φυλλάδιο με πληροφορίες που είχαν περισσότερο σχέση με το Νομό παρά με την πόλη!
Μετά, σκέφτηκα ότι κάτι θα υπάρχει στην Αντιπεριφέρεια (διοικητήριο) και αφού κατάφερα να βρώ το αρμόδιο γραφείο (ο υπάλληλος στην είσοδο με έστειλε σε λάθος όροφο)  παρέλαβα επιτέλους κάποια σχετικά έντυπα (ομολογουμένως εντυπωσιακά), αφού πρώτα δήλωσα τα στοιχεία μου και υπέγραψα αντίστοιχη αίτηση για την παραλαβή τους. Χάρτη βέβαια της Καβάλας ούτε από κει βρήκα. Ούτε καν ένα υποτυπώδες σχέδιο μικρών διαστάσεων που να δείχνει τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Τελικά αγόρασα ένα χάρτη και τον έδωσα στους  επισκέπτες....




  
blog comments powered by Disqus