Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σκόρπιες Σκέψεις

1. Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι τις δυο πρώτες μέρες της επιχείρησης "καθαρισμού" του κέντρου της Αθήνας από το έγκλημα, προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων περίπου 5000 αλλοδαποί (οι ακριβείς αριθμοί δεν έχουν σημασία) και μεταξύ αυτών βρέθηκαν περίπου 1500 λαθρομετανάστες και εναντίον τους κινήθηκαν οι διαδικασίες για επαναπροώθησή τους.
Απορία: Όλοι οι υπόλοιποι (περίπου 3500 ή 70%) ήταν, δηλαδή, νόμιμοι;
2. Την προηγούμενη εβδομάδα διαπράχθηκε στην Πάρο ένα αποτρόπαιο έγκλημα με βιασμό και απόπειρα σε βάρος της ζωής μιας 15χρονης. Δράστης ήταν ένας λαθρομετανάστης, που δούλευε σε παρακείμενο ξενοδοχείο.
Απορία: Ο ξενοδόχος (που βγήκε και στα κανάλια κι έκανε και δηλώσεις για το πόσο καλό παιδί ήταν και ίσως ο θανάσιμος τραυματισμός της μικρής να οφειλόταν σε ατύχημα), πώς τον απασχολούσε; Τον πλήρωνε κανονικά; Τον είχε δηλώσει στο ΙΚΑ; Κατέβαλε τα νόμιμα ένσημα; Και εν τέλει γιατί κανέναν δεν απασχόλησε αυτή η παράμετρος της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης;
3. Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ... το έβαψε μαύρο και συνέχισε την δουλειά του. Στις 6 Μαϊου έγιναν βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμα δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση, οπότε συνήλθε η Βουλή, εξέλεξε Προεδρείο και την άλλη μέρα κηρύχθηκε η διάλυση της Βουλής και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές. Στο διάστημα των 24 ωρών που ήταν Πρόεδρος της Βουλής ο (βαψομαλλιάς) Πολύδωρας πρόλαβε και έκανε δυο ενέργειες: Πρώτον, παζάρεψε με τους υπαλλήλους της Βουλής, που ζητούσαν 4000 € ο καθένας ως εκλογικό επίδομα, και το κατέβασε σε 1000 €, και, δεύτερον, διόρισε την κόρη του μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του! Τώρα λέει ότι δεν έκανε καμμία παρανομία!
Απορία: Το δόγμα "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" εξακολουθεί να ισχύει;
blog comments powered by Disqus