Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Καρναβάλια στα σκαλιά του 16ου

...Πιερότοι εδώ, αμαζόνες εκεί, όλο μετάξι τουαλέτα μεθυστική
ξεχνούν το πόνο, χορεύουν, γελούν, τη πονεμένη ψυχή ξεγελούν...
(Παιδικό τραγούδι για τις απόκριες)

Δύο φωτογραφίες αποκριάτικες. Η πρώτη είναι τραβηγμένη το 1968 ( Γ΄Τάξη).
Στη φωτογραφία υπάρχουν μόνο αγόρια ( και μάλιστα όχι όλα) γιατί δεν χωράμε με τα κορίτσια αφού ήμασταν 72 παιδιά στην τάξη. Στην πρώτη σειρά από αριστερά ο Χρήστος Χρ. , ενώ πίσω του διακρίνεται ο Ξενοφών. Στη τελευταία σειρά, δεύτερος από αριστερά ο Γιώργος Τικ. ντυμένος πιερότος. Ξεχωριστή η πόζα του Άκη Ασσαντουριάν στη πρώτη σειρά (από τότε ακόμη μας έπαιζε θέατρο στην αυλή του σπιτιού του), έχοντας δίπλα του το Σίμο Μανδρινό. Προσωπικά είχα τη φαεινή να βγώ με μάσκα, μισοκρυμμένος πίσω από το Καπετάν Κώστα και δίπλα στο Παναγιώτη Σαμαρά.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τις απόκριες το 1967 ( Β' Τάξη, 73 παιδιά! ). Οι φωτογραφιζόμενοι είναι λιγότεροι γιατί φαίνεται δεν πήγαν όλοι στη γιορτή. Ο Χρήστος Χρ. σταθερά στη πρώτη σειρά, ενώ από τα δεξιά διακρίνονται ο Κώστας Ταουσάνης και ο Παντελής Βαρδάκας. Στη τελευταία σειρά, αμαζόνα, η Φούλη Αϊβαζίδου ενώ από δεξιά οι: Κατ. Βλαστού, Τζένη Παπαδούλου, Φωτεινή Φιντά και η δεύτερη Τζένη Παπαδοπούλου.

Υ.Γ. Κι εμείς του 16ου Δημοτικού Σχολείου έχουμε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουμε για τον Ιούνιο τη συνάντησή μας, με αφορμή τα 40 χρόνια που πέρασαν από την αποφοίτησή μας. Με μερικούς μάλιστα από τους φωτογραφιζόμενους είμαστε μαζί 46 χρόνια (από την Α΄Δημοτικού ).

blog comments powered by Disqus