Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τα μονα νεα, ειναι ασχημα νεα

Παρακολουθω τις εξελιξεις στην Ελλαδα κυριως μεσω των οικονομικων σελιδων, οπου γεγονοτα αναφερονται με ενα αρκετα ξερο τροπο, που κρυβει τα αισθηματα των Ελληνων για το τι γινεται γυρω τους.
Δεν υπαρχει ιχνος αισιοδοξιας, μονο περισσοτερα ασχημα νεα πχ το ελλειμα ειναι ακομη μεγαλυτερο απο οτι υπολογιζαν και ακολουθει η χιονοστιβαδα των μειωσεων της δυνατοτητας της Ελλαδας να δανειστει σε λογικες τιμες.
Ολοι ειμαστε σε ηλικια που αν χασουμε τη δουλεια μας, θα ειναι δυσκολο να βρουμε αλλη και εχουμε παιδια που ετοιμαζονται να μπουν στην αγορα εργασιας που ομως φαινεται να μικραινει μερα με τη μερα.
Η εκφραση που χρησιμοποιειται σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι οτι τα πραγματα θα γινουν χειροτερα πριν καλυτερευσουν.
Η χειροτερευση ειναι αυτη που φερνει απελπισια σε συνδιασμο με το (μοναδικο) ελληνικο φαινομενο, η πτωση των μισθων να συνοδευεται απο αυξηση τιμων. Εδω και πολλα χρονια, ο καθε ταξιτζης μου ελεγε για την ανεργια και ακριβεια. Τοτε φυσικα θα πρεπει να ηταν παραδεισος σχετικα με τωρα.
Να σας πω ενα ευχαριστο νεο. Τον Ιανουαριο που ηρθα στην Καβαλα, αγορασα ενα αναμικτηρα για φραπε. Σημερα το χρησιμοποιησα για πρωτη φορα και πρεπει να ομολογησω οτι για πρωτη φορα στην Αγγλια πινω φραπε που ειναι σχεδον ελληνικος
blog comments powered by Disqus