Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Συνωστισμός


 Το καλοκαίρι του 1964, η 15η Αυγούστου έπεφτε Σάββατο, οπότε η αργία ήταν διήμερη. Οι Καβαλιώτες κατά χιλιάδες εξόρμησαν απέναντι στη Θάσο. Φωτογραφίες και κείμενο από την εφημερίδα Ταχυδρόμο.
« Επ΄ευκαιρία της διημέρου αργίας οι συμπολίται μας και οι κάτοικοι γειτονικών περιοχών, ήρχισαν από χθες (Παρασκευή 14/8) την έξοδόν τους προς την δροσόλουστον Θάσον επιβιβαζόμενοι εκ του λιμένος Καβάλας του φέρρυ-μπωτ «Αμφίπολις» και των θαλασσίων πούλμαν «Αλέξης» και «Παπαγεωργίου» τα οποία πλην των τακτικών δρομολογίων εξετέλεσαν και πλείστα έκτακτα προς τας γραμμάς Λιμένος και Λιμεναρίιων. Οι μεταφερθέντες επιβάται υπολογίζονται εις 2000. Η έξοδος των συμπολιτών θα συνεχισθεί και σήμερον τόσον προς την Θάσον, όσον και προς το Παληό, την Ηρακλείτσαν και την Πέραμον.
Σχόλιο: To Αμφίπολις ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στις 21 Ιουνίου 1964. Το εισιτήριο για τον Πρίνο κόστιζε 14 δρχ., ενώ για τον Λιμένα 16 δρχ. Η επιβίβαση των επιβατών γινόταν κοντά στο τελωνείο. Το κτίριο που φαίνεται στο κέντρο της τελευταίας φωτογραφίας  υπό κατασκευή, είναι ο Γαλαξίας. 

blog comments powered by Disqus