Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κινητικοτητα - καρεκλες στον Τιτανικο

Η κριση στην Ελλαδα εχει αναδειξει μερικες λεξεις που αν και φαινομενικα αθωες εχουν μεγαλη επιδραση σε αυτους που περιλαμβανονται στα αποτελεσματα τους.
Κινητικοτητα ειναι μια απο τις νεες λεξεις που απο οτι καταλαβαινω ενα καθηγητης γυμναστης θα μετακινηθει σε μια αλλη θεση του Δημοσιου - προφανως ασχετη με τα προσοντα του. Περιεργο ειναι φυσικα το πως καταληξαμε να εχουμε 5,000 υπεραριθμους καθηγητες γυμναστικης και πληροφορικης. Ισως η προσληψη καθηγητων θα επρεπε να ελεγχεται απο τα σχολεια αναλογα με τις αναγκες του και τον προυπολογισμο τους και οχι κεντρκα. Ισως τα σχολεια να μπορουν να επιλεξουν απο επιτυχοντες στο ΑΣΕΠ δηλ, η επιτυχια στις εξετασεις δεν σημαινει αυτοματα δουλεια στο δημοσιο.
Φανταζομαι οτι η τροικα θα προτιμουσε να απολυθουν οι υπεραριθμοι παρα να μετακινηθουν αλλα σιγουρα πρεπει να υπαρχουν δημοσιοι τομεις που χρειαζονται περισσοτερα ατομα.
Ενδιαφερον εχει η διαλυση της δημοτικης αστυνομιας. Αν και σαν θεσμος δεν ειναι ασχημος, τελικα δεν μπορεσε να κανει οτι μπορουσε. Μονο το τι εχει γραψει ο καβαλιωτικος τυπος για την τοπικη ΔΑ αρκει να πεις οτι ηταν ενα ακριβο λαθος.
Ημουν στην Αθηνα οταν εμφανισθηκαν οι πρωτοι δημοτικοι αστυνομικοι. Σκεφτεσαι οτι η λεξη αστυνομικος σημαινει οτι φορα στολη και το δεχεσαι οταν αποφασισες να παρεις την δουλεια. Εγινε μεγαλη φασαρια συντομα μια και οι νεοι δημοτικοι αστυνομικοι δεν ηθελαν να φορου το καπελλο της στολης. Στην Καβαλα, μου εκανε εντυπωση η παρα-στρατιωτικη εμφανιση της δημοτικης αστυνομιας.
blog comments powered by Disqus