Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το Πρόσωπο της Εβδομάδας

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, νομίζω ότι δικαιούται τον τίτλο, κυρίως για την ψυχή που έβγαλε στο γήπεδο, μαζύ με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, στον αγώνα με τη Ρωσία, οδηγώντας την Εθνική στους "8" του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.
Κατά τη γνώμη μου, η Εθνική έπαιξε το χειρότερο ποδόσφαιρο απ' όλες τις ομάδες. Ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο στον αγώνα με την Τσεχία ήταν απαράδεκτη. Όμως, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τις περισσότερες φορές, δημιουργούνται λίγες φάσεις και όποιος καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί βγαίνει νικητής.
Από αυτή την σκοπιά, η Εθνική μας δικαιούται να αισθάνεται αδικημένη.
Πολωνία - Ελλάδα: 1-1. Ακυρωμένο κανονικό γκολ της Ελλάδας. Αποβολή του κεντρικού αμυντικού μας με δυο κίτρινες κάρτες ήδη από το α΄ ημίχρονο! Από αυτές, η πρώτη ήταν ένα απλό φάουλ και η δεύτερη δεν ήταν ΤΙΠΟΤΕ! Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του έτερου κεντρικού αμυντικού, η Ελλάδα έμεινε χωρίς το βασικό κεντρικό της αμυντικό δίδυμο για το επόμενο παιχνίδι.
Τσεχία - Ελλάδα: 2-1. Με κεντρικό δίδυμο δυο παίκτες που παίζουν πρώτη φορά μαζύ, η Ελλάδα δέχεται δυο γκολ μέσα στα 5 πρώτα λεπτά! Πανευρωπαϊκό ρεκόρ! Στη συνέχεια, πριν την λήξη του α' ημιχρόνου, της ακυρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ!
Ελλάδα - Ρωσία: 1-0. Εκμεταλλευόμενη ένα λάθος των Ρώσων αμυντικών, που όχι 90', αλλά ούτε 90 μέρες να παίζουν δεν πρόκειται να ξανακάνουν τέτοιο, η Ελλάδα πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Στη συνέχεια, ζητάει πέναλτυ, που όχι μόνον δεν της δίνεται, αλλά τιμωρείται με κίτρινη κάρτα ο παθών, ο αρχηγός, που θα λήψει στο επόμενο παιχνίδι. ΟΚ. Πέναλτυ δεν υπήρξε, όπως φάνηκε στο γ' ριπλέι, αλλά, σίγουρα, η πτώση δεν ήταν εσκεμμένη για να εκμαιεύσει ευνοϊκή απόφαση του διαιτητή, καθώς υπήρχε επαφή των ποδιών αμυντικού και επιτιθέμενου.
Τρεις αγώνες, πέντε σοβαρά και καθοριστικά διαιτητικά λάθη σε βάρος της Εθνικής Ελλάδος.
Παρ' όλα αυτά, πέρασε στην επόμενη φάση.
Οπότε, RESPECT!!!
blog comments powered by Disqus