Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Επικαιροποιημένη Πέμπτη

Η φωτογραφία είναι βγαλμένη δύο βδομάδες πριν, αλλά ελλείψει πιό πρόσφατης αρκεστείτε σ' αυτήν. Εξάλλου τα ίδια πράγματα εδώ και βδομάδες συζητάμε και τα ίδια άτομα βρισκόμαστε.
Μας προσέχουν εκεί στο Νικηφόρο. Eκτός από τους ξηρούς καρπούς και τα σχετικά συνοδευτικά, προσφέρεται κασεράκι (για τον Κώστα η πληροφορία) και σαλαμάκι. Μάλιστα μιά φορά, μέχρι και τυροσαλάτα μας σέρβιραν προς μεγάλη ικανοποίηση κάποιου εκ των παρευρισκομένων.
Παρότι πιέσαμε έντονα τον εκλογολόγο Παναγιώτη για μιά ακόμη πρόβλεψη, αρνήθηκε σθεναρά να μας αποκαλύψει οτιδήποτε. ''Την προηγούμενη μέρα οι αποκαλύψεις'' δήλωσε...
Η βραδυά έβριθε απο σενάρια για την επόμενη μέρα. Ψύχραιμος και νηφάλιος ο Χρήστος, ενώ ο Νικος και ο Χάρης χαμογελούν πονηρά υπαινισσόμενοι με το ύφος τους διάφορα.
Σκυθρωπός ο Μάκης προετοιμάζεται να μας αφηγηθεί ένα ''μυθιστόρημα'' πολιτικής φαντασίας που διάβασε πρόσφατα για το ευοίωνο μέλλον της χώρας: ''Στην Αθήνα ξεσπούν πρωτοφανείς ταραχές. Εγκληματικά στοιχεία και ένοπλοι αγριεμένοι  λαθρομετανάστες τρομοκρατούν τον Αθηναϊκό λαό, που κλεισμένος στα διαμερίσματά του αδυνατεί να επιβιώσει. Η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο της πόλης και ο στρατός αποσύρεται στην Βόρεια Ελλάδα όπου με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Δικαιοσύνη προσπαθεί να ανακτήσει την τάξη και να εξασφαλήσει τα σύνορα. Άμεση δημοκρατία, συνεχή δημοψηφίσματα και επάνοδος στη δραχμή, τη στιγμή που η ευρωζώνη καταρρέει εξαιτίας της Γερμανίας...'' 
Δεν μασάμε όμως εμείς, η παρέα της Πέμπτης. Το Αμερικάνικο ιππικό θα εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή και θα μας σώσει (άλλο ένα ενδιαφέρον -αλλά αισιόδοξο αυτή τη φορά- σενάριο του Μάκη).
Υ.Γ.  Μάκη το διάβασα το βιβλίο
blog comments powered by Disqus