Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δάσκαλε, που Δίδασκες...

Η εικόνα γνωστή.
Εκεί που κάθεσαι να πιείς τον καφέ σου, την μπυρίτσα σου, το τσιπουράκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου, βρε αδελφέ, τσουπ! μπροστά σου ένας (έγχρωμος, κατά κανόνα) παράνομος πλανώδιος μικροπωλητής.
Τι κάνεις τότε;
Αν είσαι χρυσαυγίτης, μαζύ με τους ομοίους σου, σηκώνεσαι, βγάζεις το πτυσσόμενο γκλομπ ή σουγιά, τον ξυλοφορτώνεις και του κατάσχεις την πραμάτεια.
Αν είσαι ψύχραιμος και νομοταγής και δεν θέλεις να χαλάσεις την ηρεμία σου, απλά τον αγνοείς ή τον διώχνεις με ένα νεύμα, μέχρι το ίδιο να επαναληφθεί λίγα λεπτά αργότερα με τον επόμενο.
Αν είσαι ψύχραιμος αλλά ψιλολαμόγιο ή ψιλομ@λ@κας, παρατάς την παρέα σου και αρχίζεις να διαπραγματεύεσαι την αγορά κάποιου κομματιού, αψηφώντας τον κίνδυνο να κατηγορηθείς για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και μη λαμβάνοντας υπόψη ότι συμπεριφορά σαν τη δικιά σου ανατροφοδοτεί το έγκλημα και το παράνομο σύστημα.
Τι γίνεται, όμως, αν είσαι Δήμαρχος και, μάλιστα, ένας από τους άξονες των προεκλογικών σου υποσχέσεων ήταν και η πάταξη του παράνομου εμπορίου;
Η φωτογραφική απάντηση από τον θεσσαλονικιώτικο ιστότοπο seleo, με την προσθήκη ότι, σύμφωνα με τον αναγνώστη του που του έστειλε τις φωτογραφίες, ο Δήμαρχος αγόρασε τελικά ένα ρολόι!!!

blog comments powered by Disqus