Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κοινωνικα μεσα

Εριξα μια ματια στον 'τοιχο' του Δημαρχου στο Φε'ι'σμπουκ. Πρεπει να τον συγχαρω για την χρησιμοποιηση του και την ευκαιρια που επομενως δινει στους δημοτες να επικοινωνησουν μαζι του.
Δυο θεματα τραβηξαν την προσοχη μου.
Το πρωτο ηταν το σχολιο απο μια ανεργη μητερα δυο παιδιων (με ανεργο συζηγο) που δεν πηρε θεση στο προγραμμα ενασχολησης ανεργων και ρωτουσε τον Δημαρχο, τι επιτελους πρεπει να κανει καποιος για να παρει μια θεση σε αυτο το προγραμμα.
Οπως καποιος αλλος παρατηρησε, ο Δημος δεν ειχε καμμια αναμιξη στα κριτιρια και την επιλογη και επομενως τα παραπονα στον Δημαρχο ειναι αδικα. Σου δινει ομως μια ιδεα της κατασταση απελπισιας που βρισκονται πολλοι καβαλιωτες. Η γυναικα ειχε κανει αιτηση για καθαριστρηα και δεν επιλεχθηκε λογω ελλειψης εμπειριας.
Το δευτερο θεμο ηταν η επιλογη προεδρου για την ΔΕΥΑΚ. Το γεγονος οτο ο νεος προεδρος ειναι αποτυχων δημ. συμβουλος της παραταξης του Δημαρχου σημαινει οτι το καμπανακι κινδυνου αρχιζει να κτυπα. Ο Δημαρχος σε σχολιο του λεει οτι η ΔΕΥΑΚ χρειαζεται ενα τεχνοκρατη-μανατζερ και οχι πολιτικο το οποιο μου φαινεται παραξενο με την επιλογη μελους της παραταξης του. Το ερωτημα το δικο μου ειναι πως εγινε η επιλογη του μανατζερ - ποια ηταν τα κριτιρια, που δημοσιευθηκε η αγγελια για την θεση, ποσοι ηταν οι υποψηφιοι, ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες του. Η ΔΕΥΑΚ εχει ηδη ενα μανατζερ - τον Γενικο Διευθηντη - χρειαζεται και αλλον? Ισως ο νεος προεδρος ειναι εξαιρετικος μανατζερ - δεν τον ξερω ουτε το ονομα του μου θυμιζει κατι. Αλλα η διαδικασια επιλογης αφηνει πολλα ερωτηματικα.
Ψαχνοντας το θεμα παραπερα, ειδα μια πολυ καυστικη - και επιτυχημενη κατα την γνωμη μου - δηλωση του Τακη Εμμανουηλιδη για το θεμα.
blog comments powered by Disqus